Αγίου Πνεύματος στην Πάρο & Αντίπαρο

από 290€ / άτομο

  • 4 Ημέρες
  • Το τρίτο μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων, το νησί που προσφέρεται για κάθε είδους διακοπών, το νησί με άρωμα ιστορίας, φυσική ομορφιά αλλά και απόλαυση.  Μειλίχια και πολυδιάστατη, με φημισμένες παραλίες αλλά και άλλες πιο μυστικές. Το κυκλαδίτικο παραμύθι ζωντανεύει στα σοκάκια της Παροικιάς, με νότες γιασεμιού ολόγυρα αλλά και κατακόκκινες βουκαμβίλιες ενώ η Νάουσα προσφέρει μαγευτικά απογεύματα στο λιμανάκι της. Για τους λάτρεις της ιστορίας, αξίζει να επισκεφθούμε  τον σπουδαιότερο παλαιοχριστιανικό ναό , την  Παναγία την  Εκατονταπυλιανή και να σταθούμε με κατάνυξη μπροστά της. Κανείς δεν μένει ανικανοποίητος στο πανέμορφο αυτό νησί των Κυκλάδων, με τις πολλές επιλογές, την νυχτερινή ζωή μα και την ηρεμία ενός νησιού του Αιγαίου.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

21/06

24/06

Πρόγραμμα

01

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΠΑΡΟΣ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στην πλατεία Τριών Συμμάχων (στην Όθωνος Αμαλίας) στις 03:15 και στις 03:30 το πρωί αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά, άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο που θα μας φέρει στην Πάρο. Θα επισκεφθούμε τη παραλία Λιβάδια όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και γεύμα. Τακτοποίηση το μεσημέρι στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος ο υπόλοιπος χρόνος της ημέρας σας στην Παροικιά, την πρωτεύουσα της Πάρου. Τα γραφικά καλντερίμια, τα σοκάκια, ο παραλιακός δρόμος, η συνύπαρξη παραδοσιακών κυκλαδίτικων σπιτιών με νεοκλασικά αρχοντικά, αρχαία μνημεία, μικρές εκκλησίες διαμορφώνουν ένα μωσαϊκό ρυθμών και εποχών.

02

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΟΣ

Σήμερα θα πραγματοποιήσουμε το γύρο του νησιού με το πούλμαν. Θα ξεκινήσουμε από την πρωτεύουσα της Πάρου, την Παροικιά και την Παναγία την Εκατονταπυλιανή. Στην συνέχεια θα ακολουθήσουμε την διαδρομή: Πούντα, Αλυκή, Δρυός, Μάρπησσα και το μεσημέρι θα καταλήξουμε στην παραλία Κολυμπήθρες που αποτελεί μοναδικό τοπίο του νησιού χάρη στους βράχους από γρανίτη που δημιουργούν μικρούς κολπίσκους που προσομοιάζουν σε κολυμπήθρες. Το γεωφυσικό φαινόμενο δημιουργεί ένα καταπληκτικό τοπίο που δεν γίνεται να παραλήψεις στην επίσκεψή σου στην Πάρο. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και μπάνιο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το αργά το μεσημέρι. Το βράδυ θα επισκεφθούμε τη Νάουσα, την όμορφη κωμόπολη με την αυθεντική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική και το χρώμα τις βουκαμβίλιας να αντιτίθεται στο γαλάζιο της θάλασσας. Η βόλτα στον παραδοσιακό οικισμό της Νάουσας είναι μια ωραία εμπειρία με την έντονη νυχτερινή ζωή, πολυφωτογραφημένες γωνιές και πολυδιαφημισμένα καταστήματα παίρνοντας λίγη από την αύρα της Μυκόνου. Περπατώντας κανείς στα στενά πλακόστρωτα δρομάκια και παρατηρώντας την ομοιομορφία στην αρχιτεκτονική δόμηση των σπιτιών και των εκκλησιών που συναντά, καταλαβαίνει τη μοναδικότητα της κυκλαδίτικης ομορφιάς.

03

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΟΣ

Ημέρα ελεύθερη στη διάθεση σας. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το χωριό Λεύκες. Ένα από τα πιο όμορφα χωριά των νησιών του Αιγαίου με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και φιλόξενους ανθρώπους. Αμφιθεατρικά χτισμένο, με χρώματα λουλουδιών και γεμάτο γεύσεις από τα γλυκοπωλεία , αποτελεί ιδανική επιλογή ολοκληρώνοντας το παζλ της εικόνας του νησιού. Στολίδι του χωριού αποτελεί η εκκλησία της Αγίας Τριάδας, η οποία κατά κοινή ομολογία θεωρείται η δεύτερη μεγαλοπρεπέστερη του νησιού μετά την Εκατονταπυλιανή. Αξίζει να σημειωθεί πως συγκεκριμένα 23/6 που εμείς επισκεπτόμαστε το χωριό των Λευκών, η εκκλησία της Αγίας Τριάδος πανηγυρίζει και το χωριό μαίνεται σε ρυθμούς εορταστικούς με εκδηλώσεις που υπενθυμίζουν τον χαρακτήρα των ορεινών χωριών των Κυκλάδων. Αναφορικά με την αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου στην Πάρο το πρωί , μια καλή επιλογή είναι η παραλία Μαρτσέλο, με την χρυσαφένια απαλή άμμο και τα πολυτελή beach bars ενώ για τους λάτρεις της ιστορίας τα μουσεία στο κέντρο της Παροικιάς θα σας εκπλήξουν!

04

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΟΣ – ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ – ΠΑΤΡΑ

Τελευταία ημέρα, ολοκληρώνουμε το ταξίδι μας με την επίσκεψή μας στην αγαπημένη σε πολλούς Αντίπαρο. Ατμοσφαιρική, μικρή, κατάλευκη και με φιλόξενη ατμόσφαιρα, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την γειτονική Πάρο. Τα φημισμένα σοκάκια της, διακοσμημένα με στίχους ποιητών όπως του Γιάννη Ρίτσου και του Ανδρέα Εμπειρίκου θα κάνουν τις βόλτες σας σε αυτά ξεχωριστές ενώ η κοντινή παραλία στο λιμάνι μοιάζει να βγήκε από καρτ ποσταλ γεμάτη αλμυρίκια και χαλαρή αύρα. Οι επιλογές σας στην Αντίπαρο δεν σταματούν εδώ. Το σπήλαιο της Αντιπάρου, το μοναδικό κατακόρυφο σπήλαιο στην Ευρώπη, ενδείκνυται για τους τολμηρούς ενώ για όσους αγαπούν το καλό φαγητό, τα θαλασσινά εδέσματα στα εστιατόρια της μικρής παραλιακής οδού θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και μπάνιο στο αγαπημένο μας νησί και το απόγευμα επιβίβαση στο πλοίο που θα μας φέρει το βράδυ στον Πειραιά. Στη συνέχεια άμεση αναχώρηση για τη Πάτρα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

*Έως 02/06 (ημέρα έκδοσης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων)

**Λόγω υψηλής πληρότητας των πλοίων μετά το πέρας των αναγραφόμενων ημερομηνιών, δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

 

Σε δίκλινο ή τρίκλινο

δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 22/05 με προκαταβολή

290 €

370 €

Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 23/05

310 €

390 €

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο AEGEON 3* στη Παροικιά με πρωινό
  • Εισιτήρια πλοίου: Πειραιάς – Πάρος - Πειραιάς σε οικονομική θέση
  • Εισιτήρια F/B για την Αντίπαρο
  • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα (Το πούλμαν θα μεταβεί στη Πάρο)
  • Αρχηγός – συνοδός

  • ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
  • Προκαταβολή για κράτηση θέσης 100 €. Εξόφληση έως 16/06
  • Δεν περιλαμβάνονται: o φόρος διαμονής, οτιδήποτε αναγράφεται ως προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται.
  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις ως προς τη σειρά του προγράμματος. Επίσης ενδέχεται η μετάβαση / επιστροφή να πραγματοποιηθεί από το λιμάνι της Ραφήνας.
  • Σε περίπτωση που η πρόσβαση σε κάποιο σημείο του προγράμματος είναι αδύνατη, γίνεται αλλαγή επίσκεψης με κάποιο άλλο μέρος.

  • Οι θέσεις δηλώνονται με σειρά προτεραιότητας και δεν αλλάζουν
  • Τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται στις 15:00 και παραδίδονται στις 11:00 ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης και αναχώρησης των ταξιδιωτών.
  • Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει τις ώρες ή τη σειρά των επισκέψεων για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων
  • Η εταιρία MARGELIS ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων κι οποιασδήποτε συνέπειας από εγκληματική ή αξιόποινη πράξη
  • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεσθε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 30 – 15 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής παρακρατείται η προκαταβολή, σε διάστημα από 14 – 7 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 6 ημέρες έως την αναχώρηση ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής.
  • Σε περίπτωση που χρειασθεί να παραταθεί η εκδρομή λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων προγραμματισμένων δρομολογίων, δυσμενών καιρικών συνθηκών, απεργιών, πραξικοπημάτων, πυρκαγιών, σεισμών, πλημμύρων, οποιοδήποτε άλλων αναγκών ή κατάσταση ανωτέρας βίας, τα επιπλέον έξοδα διαμονής και μεταφοράς επιβαρύνουν τους εκδρομείς.