Σύρος – Μύκονος – Τήνος

από 285€ / άτομο

  • 4 Ημέρες
  • Σύρος (Μύκονος) Τήνος 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

15/07

18/07

02/08

05/08

Πρόγραμμα

01

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΣΥΡΟΣ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στην πλατεία Τριών Συμμάχων (στην Όθωνος Αμαλίας) και στις 03:30 το πρωί αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά, άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο που θα μας φέρει σε 4 ώρες περίπου στην Σύρο. Θα μεταβούμε σε παραλία όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και γεύμα. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απογευματινή ξενάγηση στην Ερμούπολη (πρωτεύουσα της Σύρου) το εμπορικό και διοικητικό κέντρο των Κυκλάδων. Είναι μια αρχοντική πόλη που θα σας εντυπωσιάσει από τη πρώτη στιγμή. Αρκετά μνημειακά αρχιτεκτονικά κτίσματα στέκονται και καμαρώνουν περήφανα στην Ερμούπολη. Καλλιμάρμαρα, δημόσια κτίρια, αρχοντικά με ολομάρμαρες προσόψεις και πλούσιο αρχιτεκτονικό διάκοσμο είναι θαυμαστά αριστουργήματα τέχνης και ομορφιάς. Θα δούμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, την πλατεία Μιαούλη με τους φοίνικες, το Δημαρχείο – το επιβλητικό τριώροφο κτίριο, έργο του γερμανού αρχιτέκτονα Έρνστ Τσίλερ – το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων που χαρακτηρίζεται ως μικρογραφία της Σκάλας του Μιλάνου στην αρχική της μορφή και τέλος τη συνοικία Βαπόρια με το γνήσιο νεοκλασικό χαρακτήρα και τα θαυμάσια αρχοντικά που μαρτυρούν την παλιά δόξα του νησιού.

02

2η ΗΜΕΡΑ: ΣΥΡΟΣ

Στην περιήγηση μας στην Σύρο θα γνωρίσουμε το κεντρικό και νότιο τμήμα του νησιού. Θα επισκεφθούμε την Άνω Σύρο που διατηρεί ανόθευτο το μεσαιωνικό της χρώμα. Τα κάτασπρα σπίτια, χτισμένα κλιμακωτά στο λόφο του Σαν Τζώρτζη με την ομώνυμη καθολική εκκλησία στην κορυφή, τα αμέτρητα σκαλοπάτια, και τα γραφικά στενάκια είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα του οικισμού. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας όπου θα δούμε τη Βάρη, τον Μέγα Γιαλό με τη γαλαζοπράσινη θάλασσα και τους μικρούς όρμους, την Ποσειδωνία ή Ντελαγκράσια, μέσα στους κήπους και στα πεύκα να διατηρεί την αρχοντιά που δημιούργησε η πρώτη γνήσια Ελληνική αστική τάξη της Ερμούπολης τον 19ο αιώνα. Δείγματα της είναι οι νεοκλασικές επαύλεις με μεγάλους κήπους που προσδίδουν στη συνοικία την αριστοκρατική φινέτσα για την οποία φημίζεται. Ακολουθούν οι δύο παραθεριστικοί οικισμοί με αμμουδερές παραλίες, ο Φοίνικας και ο Γαλησσάς. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και γεύμα και το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Το βραδάκι ελεύθερο στην Ερμούπολη.

03

3η ΗΜΕΡΑ: ΣΥΡΟΣ (ΜΥΚΟΝΟΣ)

Ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε προαιρετική εκδρομή στην γειτονική Μύκονο. Ελεύθερος χρόνος να περπατήσετε στα σοκάκια της Χώρας, να θαυμάσετε τη χαρακτηριστική κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική των σπιτιών του νησιού, τους φημισμένους μύλους, τα γραφικά εκκλησάκια και τη περιοχή Βενετία. Η Χώρα (πρωτεύουσα της Μυκόνου) εντυπωσιάζει τον επισκέπτη από την αρχιτεκτονική της πόλης και το δαιδαλώδες δίκτυο από τα στενά δρομάκια με τις παραδοσιακές πλακοστρώσεις. Ένα δείγμα της λαϊκής αρχιτεκτονικής, τα πολλά διασκορπισμένα μικρά εκκλησάκια γνωστότερα των οποίων είναι η Παραπορταριανή, η Καθολική και η Πανάχρα. Η διατήρηση της κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής και στα νεόκτιστα κτίρια εξασφαλίζει μοναδική αρμονία στον επισκέπτη. Το μεσημέρι σας προτείνουμε να επισκεφθείτε μια από τις δεκάδες αμμουδερές παραλίες του νησιού. Επιστροφή στη Σύρο το απόγευμα.

04

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΥΡΟΣ – ΤΗΝΟΣ – ΠΑΤΡΑ

Το πρωί ελεύθερο στη διάθεση σας και στις 11:30 επιβίβαση στο πλοίο που θα μας φέρει σε μισή ώρα στη Τήνο. Θα επισκεφθούμε την επιβλητική εκκλησία της Παναγίας της Μεγαλόχαρης, που είναι χτισμένη σε σημείο που βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Πίσω από την παραλιακή οδό κρύβεται μία ολόκληρη νησιώτικη πόλη που διατηρεί πολλά από τα στοιχεία του 19ου αιώνα. Σοκάκια, καμάρες, αρχοντικά και παλιές εκκλησίες, επαύλεις, πλακόστρωτα σοκάκια και σπίτια με οικόσημα, είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα της Χώρας. Κυρίαρχο ρόλο έχει ο παλαιός δρόμος της Παναγίας, ένας πλακόστρωτος δρόμος με έντονο εμπορικό χαρακτήρα και το συγκρότημα της Παναγίας της Τήνου που από το βόρειο άκρο της πόλης φαίνεται ότι την παρακολουθεί, την αγκαλιάζει και την προστατεύει. Το μεσημέρι θα επισκεφθούμε τη παραλία Κιόνια, ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και γεύμα και θα επιστρέψουμε το απόγευμα στο λιμάνι της Τήνου όπου θα επιβιβασθούμε στο πλοίο που θα μας φέρει στην Ραφήνα. Άφιξη στο λιμάνι της Ραφήνας και άμεση αναχώρηση για την Πάτρα με ενδιάμεση στάση. Άφιξη στη Πάτρα το βράδυ.

Προτερήματα προγράμματος

  • Διαμονή στην Ερμούπολη
  • Εμπεριστατωμένη ξενάγηση στην Ερμούπολη και Άνω Σύρο
  • Έμπειρος αρχηγός

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

*Για την αναχώρηση της 15/07, δηλώσεις συμμετοχής έως 26/06 (ημέρα έκδοσης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων)

*Για την αναχώρηση της 02/08, δηλώσεις συμμετοχής έως 17/07 (ημέρα έκδοσης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων)

 **Λόγω υψηλής πληρότητας των πλοίων μετά το πέρας των αναγραφόμενων ημερομηνιών, δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ  / ΙΟΥΛΙΟΣ

 

Σε δίκλινο ή τρίκλινο

δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 15/06 με προκαταβολή

285 €

385 €

Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 16/06

300 €

400 €

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ  / ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

 

Σε δίκλινο ή τρίκλινο

δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 02/07 με προκαταβολή

285 €

385 €

Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 03/07

300 €

400 €

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο NISAKI 3* στην Ερμούπολη με πρωινό
  • Εισιτήρια πλοίου: Πειραιάς – Σύρος, Σύρος – Τήνος & Τήνος – Ραφήνα σε οικονομική θέση
  • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα (Το πούλμαν θα μεταβεί στη Σύρο & Τήνο)
  • Αρχηγός – συνοδός

  • Προσοχή: Εξαιτίας της υψηλής πληρότητας των ξενοδοχειακών μονάδων στα ελληνικά νησιά εν γένει, για την τουριστική σεζόν 2024, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία αντιστοιχούν σε περιορισμένο αριθμό δωματίων. Παρακαλούμε, οι δηλώσεις συμμετοχής να γίνονται το συντομότερο δυνατόν.
  • Προκαταβολή για κράτηση θέσης 100 €. Εξόφληση έως 4 ημέρες πριν την αναχώρηση
  • Δεν περιλαμβάνονται: o φόρος διαμονής / τέλος ανθεκτικότητας, η προαιρετική εκδρομή στη Μύκονο και ότι ρητά δεν αναφέρεται.
  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις ως προς τη σειρά του προγράμματος.
  • Σε περίπτωση που η πρόσβαση σε κάποιο σημείο του προγράμματος είναι αδύνατη, γίνεται αλλαγή επίσκεψης με κάποιο άλλο μέρος.
  • Οι τιμές έχουν κοστολογηθεί σύμφωνα με τις σημερινές τιμές των ναύλων (23/03/24). Στη περίπτωση ανατιμήσεων, θα υπάρξει αντίστοιχη αύξηση.

  • Οι θέσεις δηλώνονται με σειρά προτεραιότητας και δεν αλλάζουν
  • Τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται στις 15:00 και παραδίδονται στις 11:00 ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης και αναχώρησης των ταξιδιωτών.
  • Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει τις ώρες ή τη σειρά των επισκέψεων για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων
  • Η εταιρία MARGELIS ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων κι οποιασδήποτε συνέπειας από εγκληματική ή αξιόποινη πράξη
  • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεσθε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 30 – 15 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής παρακρατείται η προκαταβολή, σε διάστημα από 14 – 7 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 6 ημέρες έως την αναχώρηση ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής.
  • Σε περίπτωση που χρειασθεί να παραταθεί η εκδρομή λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων προγραμματισμένων δρομολογίων, δυσμενών καιρικών συνθηκών, απεργιών, πραξικοπημάτων, πυρκαγιών, σεισμών, πλημμύρων, οποιοδήποτε άλλων αναγκών ή κατάσταση ανωτέρας βίας, τα επιπλέον έξοδα διαμονής και μεταφοράς επιβαρύνουν τους εκδρομείς.