Σαμοθράκη – Θάσος – Θράκη

από 365€ / άτομο

  • 6 Ημέρες
  • Σαμοθράκη, Θάσος, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη, Καβάλα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

28/06

03/07

Πρόγραμμα

01

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΞΑΝΘΗ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη πλατεία Τριών Συμμάχων (στο κάτω μέρος στην Όθωνος Αμαλίας) και στις 7:00 αναχωρούμε μέσω Ιόνιας Οδού & Εγνατίας Οδού με ενδιάμεσες στάσεις, για την Ξάνθη. Η διατηρητέα παλιά πόλη αποτελεί πραγματικό στολίδι για την περιοχή. Είναι χτισμένη επάνω σε ύψωμα, κρατώντας την παραδοσιακή μορφή της, σαγηνεύει τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της κάθε φορά που περπατάνε στα σοκάκια της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος ο υπόλοιπος χρόνος να ανακαλύψετε τη παλιά πόλη.

02

2η ΗΜΕΡΑ: ΞΑΝΘΗ (ημερήσια εκδρομή στην ΘΑΣΟ)

Ημερήσια εκδρομή στην Θάσο. Θα μεταβούμε στο λιμάνι της Κεραμωτής όπου θα περάσουμε με το F/B στην Θάσο και θα πραγματοποιήσουμε τον γύρο του νησιού. Καταπράσινη, γραφική με πλούσια δάση της από πεύκο, μαύρη πεύκη και έλατο καλύπτουν την μισή και πλέον επιφάνεια του νησιού. Τα γραφικά χωριουδάκια χαμένα στο πράσινο ή δίπλα στο κύμα συνθέτουν μια πανδαισία χρωμάτων και εικόνων, από το γαλαζοπράσινο της θάλασσας, το άσπρο των σπιτιών, το βαθύ πράσινο των πεύκων, το απόλυτο λευκό των μαρμάρων της. Στην περιήγηση μας θα δούμε τους οικισμούς: Παναγιά, Ποταμιά, Κοίνυρα, Αλυκή, Ποτός, Λιμενάρια και την Μονή Αρχαγγέλου. Επιστροφή το βράδυ στην Ξάνθη.

03

3η ΗΜΕΡΑ: ΞΑΝΘΗ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Στην περιήγηση και ξενάγηση μας μέσα στην παλιά πόλη της Ξάνθης θα ερμηνεύσουμε την πηγή του πολιτιστικού και ιστορικού πλούτου της Θράκης. Η γνωριμία μας με την Ξάνθη, την ιστορία και τον πολιτισμό της, στα πλαίσια εμπεριστατωμένης ξενάγησης περιλαμβάνει στάσεις σε επιλεγμένα σημεία (το αρχοντικό όπου μεγάλωσε ο Μάνος Χατζηδάκις, Παλαιό Δημαρχείο, εντυπωσιακά αρχοντικά και καπναποθήκες του 19ου αιώνα) και αφήγηση της νεότερης ιστορίας της πόλης όπως αυτή παρουσιάζεται από την αρχιτεκτονική και τα άλλα στοιχεία που αποκαλύπτονται στον επισκέπτη. Έπειτα από την αφήγηση, ο επισκέπτης έχει πια μια συνολική εικόνα για την πόλη και τα στοιχεία – κοινωνικά – οικονομικά – θρησκευτικά που διαμόρφωσαν την νεότερή μας ιστορία αλλά και την ιστορία μιας πόλης που διδάσκει πως η ομορφιά πηγάζει από την διαφορετικότητα και πως οι λαοί γράφουν ιστορία. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Αλεξανδρούπολη όπου θα επιβιβασθούμε στο πλοίο στις 15:00 για το όμορφο νησί της Σαμοθράκης. Η θαλάσσια διαδρομή διαρκεί περίπου 2 ώρες. Άφιξη στο νησί, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αργά το απόγευμα, θα επισκεφτούμε τη Χώρα Σαμοθράκης, χτισμένη στην ενδοχώρα του νησιού. Στη Χώρα, που έχει κηρυχθεί παραδοσιακός οικισμός, θα περπατήσουμε στα στενά σοκάκια ανάμεσα στα σπίτια με τη χαρακτηριστική θρακιώτικη αρχιτεκτονική και θα καταλήξουμε στο επιβλητικό κάστρο που δεσπόζει στην κορυφή, απ’ όπου η θέα στη Χώρα & στο πέλαγος είναι μαγευτική. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ.

04

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Πρωινό, μετάβαση σε ένα από τα σημαντικότερα σημεία του νησιού, τον Αρχαιολογικό χώρο - την παραθαλάσσια Παλαιόπολη, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την Αρχαία Σαμοθράκη. Σ’ αυτόν τον πολύ σημαντικό χώρο θα ξεναγηθούμε στο Αρσινόιο, στο θέατρο, στην Στοά, στο Ιερό των Μεγάλων Θεών, όπου ελάμβαναν χώρα και τα Καβείρια Μυστήρια, με παγκόσμια απήχηση κατά την αρχαιότητα. Στο σημείο αυτό βρέθηκε και το περίφημο γλυπτό της Νίκης της Σαμοθράκης. Μόλις σε λίγα μέτρα απόσταση θα επισκεφθούμε το ‘Βήμα’ ή ‘Στασίδι’ του Αποστόλου Παύλου. Ένα νεόδμητο μνημείο με ψηφιδωτές απεικονίσεις, εις ανάμνηση του περάσματος του Αποστόλου των Εθνών, Παύλου, από την Σαμοθράκη το 49 μ.Χ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στα Θέρμα, έναν όμορφο οικισμό γεμάτο ορτανσίες και πλατάνια, ιδανική επιλογή για να απολαύσουμε τον καφέ μας υιοθετώντας τους ρυθμούς του νησιού. Έπειτα, θα μεταβούμε στην παραλία των Θέρμων, από τις λίγες οργανωμένες του νησιού. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο και γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα. Το βραδάκι θα επισκεφθούμε το ορεινό χωριό Προφήτης Ηλίας από όπου θα θαυμάσουμε το ηλιοβασίλεμα και θα έχουμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε τα φημισμένα εδέσματα του νησιού σε όλες τις παραλλαγές τους.

05

5η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ – ΚΑΒΑΛΑ

Πρωινό και αναχώρηση για ένα ακόμα φημισμένο σημείο του νησιού, όπου με τον ανάλογο βέβαια ρουχισμό & τα ανάλογα υποδήματα, μπορούμε να περπατήσουμε για λίγο παράλληλα με τον χείμαρρο, σε μία πολύ όμορφη διαδρομή γεμάτη από αιωνόβια δροσερά πλατάνια φθάνοντας στην 1η βάθρα (Γριά Βάθρα) με τον μικρό καταρράκτη, τα νερά του οποίου έρχονται από το όρος Σάος, το ψηλότερο στο Αιγαίο, με κορυφή το Φεγγάρι, όπου σύμφωνα με την μυθολογία είχε τον θρόνο του ο Ποσειδώνας απ’ όπου παρακολουθούσε την εξέλιξη του Τρωικού Πολέμου. Εν συνεχεία, θα γνωρίσουμε τα προιόντα του νησιού , το εξαιρετικής ποιότητας μέλι, το κρασί αλλά και τα ορυκτά του εδάφους του, σε ένα εκπληκτικό κτήμα διαμορφωμένο έτσι ώστε να υμνεί την ξεχωριστή ομορφιά του νησιού. Επιστροφή στην Καμαριώτισα, το λιμάνι του νησιού για γεύμα. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 16:00. Άφιξη στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και αναχωρούμε για την Καβάλα. Είναι η ομορφότερη πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας, αμφιθεατρικά χτισμένη, στραμμένη προς την θάλασσα. Οι Καμάρες – το μεσαιωνικό υδραγωγείο της πόλης – το κάστρο της Καβάλας με την παλιά πόλη, το Ιμαρέτ, το Δημαρχείο, η Δημοτική Καπναποθήκη και κτίσματα κοσμήματα του 19ου και 20ου αιώνα είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος ο υπόλοιπος χρόνος της ημέρας σας.

06

6η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΒΑΛΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΑΤΡΑ

Πρωινή αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της συμπρωτεύουσας και τη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με ενδιάμεσες στάσεις για τη Πάτρα, άφιξη το βράδυ στη πόλη μας.

 ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

 

Σε δίκλινο ή τρίκλινο

δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 28/05 με προκαταβολή

365 €

510 €

Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 29/05

395 €

540 €

  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* με πρωινό σε μπουφέ (2 διανυκτερεύσεις στην Ξάνθη / 2 διανυκτερεύσεις στη Σαμοθράκη / 1 διανυκτέρευση στη Καβάλα)
  • Εισιτήρια πλοίου Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη
  • Εισιτήρια F/B Κεραμωτής – Θάσου – Κεραμωτής
  • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός – συνοδός

  • Δηλώσεις συμμετοχής το αργότερο έως 13/06
  • Προκαταβολή για κράτηση θέσης 150 €. Εξόφληση έως 6 ημέρες πριν την αναχώρηση
  • Ενδέχεται η διανυκτέρευση αντί της Καβάλας να πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη
  • Δεν περιλαμβάνονται: o φόρος διαμονής, είσοδοι με μουσεία και ότι ρητά δεν αναφέρεται.
  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις ως προς τη σειρά του προγράμματος.
  • Σε περίπτωση που η πρόσβαση σε κάποιο σημείο του προγράμματος είναι αδύνατη, γίνεται αλλαγή επίσκεψης με κάποιο άλλο μέρος.

  • Οι θέσεις δηλώνονται με σειρά προτεραιότητας και δεν αλλάζουν
  • Τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται στις 15:00 και παραδίδονται στις 11:00 ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης και αναχώρησης των ταξιδιωτών.
  • Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει τις ώρες ή τη σειρά των επισκέψεων για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων
  • Η εταιρία MARGELIS ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων κι οποιασδήποτε συνέπειας από εγκληματική ή αξιόποινη πράξη
  • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεσθε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 30 – 15 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής παρακρατείται η προκαταβολή, σε διάστημα από 14 – 7 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 6 ημέρες έως την αναχώρηση ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής.
  • Σε περίπτωση που χρειασθεί να παραταθεί η εκδρομή λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων προγραμματισμένων δρομολογίων, δυσμενών καιρικών συνθηκών, απεργιών, πραξικοπημάτων, πυρκαγιών, σεισμών, πλημμύρων, οποιοδήποτε άλλων αναγκών ή κατάσταση ανωτέρας βίας, τα επιπλέον έξοδα διαμονής και μεταφοράς επιβαρύνουν τους εκδρομείς.