Πάσχα στην Κέρκυρα

από 295€ / άτομο

  • 4 Ημέρες
  •  

    Η γραφικότητα της Κερκυραϊκής Μεγάλης Εβδομάδας, με τα τοπικά ήθη και έθιμα, είναι πανελλαδικά φημισμένη. Οι Πασχαλινές εκδηλώσεις κορυφώνονται την Μεγάλη Παρασκευή με την περιφορά του Επιτάφιου, μια από τις λαμπρότερες περιφορές που γίνονται στην Ελλάδα, όπου συμμετέχουν πάρα πολλές από τις μουσικές μπάντες του νησιού. Η συνάντηση των Επιτάφιων των κεντρικών εκκλησιών της πόλης γίνεται στη Κεντρική πλατεία, όπου συναντιούνται το Σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος, του πολιούχου του νησιού, αφού η μία από τις ετήσιες περιφορές του θαυματουργού λειψάνου γίνεται τη Μεγάλη Παρασκευή. Το αμέσως επόμενο πρωινό, το Μεγάλο Σάββατο, μετά την Πρώτη Ανάσταση, γίνεται το «σπάσιμο της στάμνας» που γεμίζει τους δρόμους και τα καντούνια του νησιού με νερά και θρυμματισμένα σταμνιά. Τέλος το βράδυ στη κεντρική πλατεία αμέσως μετά την Ανάσταση, το τοπίο γίνεται φαντασμαγορικό από τα πολλά πυροτεχνήματα.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

03/05

06/05

Πρόγραμμα

01

1η ΗΜΕΡΑ (Μ. Παρασκευή 03/05): ΠΑΤΡΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στην πλατεία Τριών Συμμάχων (στην Όθωνος Αμαλίας) στις 05:00 και στις 05:15 αναχώρηση για Ρίο – Αντίρριο – Αμφιλοχία – Ηγουμενίτσα, επιβίβαση στο F/B που θα μας φέρει το στην Κέρκυρα. Άφιξη στη Κέρκυρα και μετάβαση στην Παλαιοκαστρίτσα όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και γεύμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου με νηστίσιμα εδέσματα. Νωρίς το απόγευμα θα μεταβούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Περπατήστε στην πλατεία Σπιανάδα, στα βενετσιάνικα καντούνια, επισκεφθείτε το παλιό βενετσιάνικο φρούριο και νιώστε αυτή την αίσθηση αρχοντιάς που προσφέρει η Κέρκυρα. Οι Φιλαρμονικές της Κέρκυρας, παγκοσμίως γνωστές, συνοδεύουν τους Επιτάφιους και συμβάλουν καθοριστικά στη δημιουργία κατανυκτικού κλίματος. Οι περιφορές των επιτάφιων ξεκινούν από το απόγευμα έως αργά το βράδυ με τελευταίο αυτόν του Μητροπολιτικού Ναού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το βράδυ.

02

2η ΗΜΕΡΑ (Μ. Σάββατο 04/05): ΚΕΡΚΥΡΑ

Νωρίς τo πρωί θα μεταβούμε στο κέντρο της πόλης, όπου θα παρακολουθήσουμε τη λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα. Πρόκειται για την αρχαιότερη Λιτανεία, η οποία πραγματοποιείται σε ανάμνηση του θαύματος του Αγίου που έσωσε το νησί από τον λιμό το 1533. Ταυτόχρονα πραγματοποιείται και η περιφορά του Επιταφίου της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνος με την συνοδεία των Φιλαρμονικών: ‘Παλαιάς’, ‘Μάντζαρος’ και ‘Καποδίστριας’. Στις 11:00 γίνεται η πρώτη Ανάσταση που συνοδεύεται από το πατροπαράδοτο έθιμο σπασίματος πήλινων κανατιών, των ‘μπότηδων’ σε όλα τα σημεία της παλιάς πόλης. Μετά το σπάσιμο των πήλινων κανατιών, οι Φιλαρμονικές ξεχύνονται στους δρόμους της παλιάς πόλης παιανίζοντας χαρούμενα εμβατήρια. Το μεσημέρι ελεύθερος χρόνος για γεύμα στα Γουβιά ή στον Ύψο και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και το βράδυ θα μεταβούμε στη κεντρική πλατεία για να παρακολουθήσουμε τη φαντασμαγορική τελετή της Ανάστασης. Μετά την Ανάσταση θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

03

3η ΗΜΕΡΑ (Κυριακή του Πάσχα 05/05): ΚΕΡΚΥΡΑ

Το πρωί ελεύθερο στην διάθεση σας στην Παλαιοκαστρίτσα. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την Ιερά Μονή Υπεραγίας Θεοτόκου Παλαιοκαστρίτσας. Με ιστορία που οι απαρχές της τοποθετούνται στο 1228, με αλλαγές και καταστροφές που υπέστη το 1403 και το 1537, μαρτυρά ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας του νησιού. Η απαράμιλλη ομορφιά του τοπίου, η εκπληκτική θέα αλλά και ο θρησκευτικός πλούτος ένεκα των συλλογών βιβλίων, των κειμηλίων αλλά και των εικόνων με τεράστια καλλιτεχνική και θρησκευτική αξία, καθιστούν την μονή πόλο έλξης για τους πιστούς αλλά και ένα μέρος που αξίζει να επισκεφθείτε. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την περιοχή της Δασσιάς – Ύψου για να απολαύσουμε τους πρώτους μεζέδες όπως ορίζει η παράδοση μας προν το Πασχαλινό γλέντι. Το μεσημέρι θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας όπου θα ακολουθήσει το εορταστικό Πασχαλινό γεύμα με μουσική και χορευτικό τμήμα. Το απόγευμα θα μεταβούμε στο κέντρο της πόλης.

04

4η ΗΜΕΡΑ (Δευτέρα 06/05): ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΤΡΑ

Μετά το πρωινό μας θα πραγματοποιήσουμε ένα μικρό τουρ στην Κεντρική Κέρκυρα. Θα επισκεφθούμε τον λόφο του Γαστουρίου όπου βρίσκεται το παλάτι Αχίλλειο με τους θαυμάσιους κήπους και την απρόσκοπτη θέα, τις παραθαλάσσιες περιοχές Μπενίτσες και Πέραμα και τέλος το Κανόνι με την θαυμάσια θέα προς το Ποντικονήσι. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στο λιμάνι, επιβίβαση στο F/B για την Ηγουμενίτσα. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τη Πάτρα με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στην πόλη μας Πάτρα το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

 

Σε δίκλινο

δωμάτιο

Σε τρίκλινο

δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 03/04 με προκαταβολή

295 €

280 €

380 €

Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 04/04

315 €

300 €

400 €

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο PALEO ART NOUVEAU 4* με πρωινό σε μπουφέ
  • Γεύμα την Μ. Παρασκευή σε μπουφέ με νηστίσιμα εδέσματα
  • Δείπνο το Μ. Σάββατο σε μπουφέ
  • Εορταστικό Πασχαλινό γεύμα τη Κυριακή του Πάσχα
  • Εισιτήρια F/B Ηγουμενίτσας – Κέρκυρα – Ηγουμενίτσας
  • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός – συνοδός

  • Προκαταβολή για κράτηση θέσης 100 €. Εξόφληση έως 26/04
  • Τα δωμάτια είναι με Θέα Κήπο. Τα δωμάτια με Θέα Θάλασσα έχουν μια μικρή επιβάρυνση.
  • Δεν περιλαμβάνονται: Ο φόρος διαμονής: 7 € ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση, είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, τα ποτά / αναψυκτικά οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται.
  • Σε περίπτωση που η πρόσβαση σε κάποιο σημείο του προγράμματος είναι αδύνατη, γίνεται αλλαγή επίσκεψης με κάποιο άλλο μέρος.

**Η εμπειρία μας στον εορτασμό του Πάσχα στην Κέρκυρα μετρά ήδη 36 χρόνια, γεγονός που μας καθιστά έμπειρους στην διαμόρφωση και διεξαγωγή του προγράμματος. Γνωρίζοντας τις ώρες, το μέρος καθώς και τον τρόπο, σας εγγυόμαστε την συμμετοχή και την παρακολούθηση των εκδηλώσεων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Οι ξεναγήσεις στο νησί της Κέρκυρας πραγματοποιούνται από καθόλα έμπειρο αρχηγό γνωρίζοντας και την παραμικρή λεπτομέρεια για την ιστορία , την τέχνη και την κουλτούρα του νησιού. Το Πάσχα στην Κέρκυρα αποτελεί πλέον θεσμό για το γραφείο μας και αξίζει να το ζήσετε όπως πραγματικά του αρμόζει.

  • Οι θέσεις δηλώνονται με σειρά προτεραιότητας και δεν αλλάζουν
  • Τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται στις 15:00 και παραδίδονται στις 11:00 ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης και αναχώρησης των ταξιδιωτών.
  • Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει τις ώρες ή τη σειρά των επισκέψεων για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων
  • Η εταιρία MARGELIS ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων κι οποιασδήποτε συνέπειας από εγκληματική ή αξιόποινη πράξη
  • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεσθε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 30 – 15 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής παρακρατείται η προκαταβολή, σε διάστημα από 14 – 7 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 6 ημέρες έως την αναχώρηση ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής.
  • Σε περίπτωση που χρειασθεί να παραταθεί η εκδρομή λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων προγραμματισμένων δρομολογίων, δυσμενών καιρικών συνθηκών, απεργιών, πραξικοπημάτων, πυρκαγιών, σεισμών, πλημμύρων, οποιοδήποτε άλλων αναγκών ή κατάσταση ανωτέρας βίας, τα επιπλέον έξοδα διαμονής και μεταφοράς επιβαρύνουν τους εκδρομείς.