Η αναπαράσταση του Θείου Δράματος και ο κατανυκτικός Επιτάφιος της Ναυπάκτου

από 22€ / άτομο

  • Ημερήσια
  • Ι. Μονή Αυγουστίνου / Τρίκορφο, Ναύπακτος

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

03/05

03/05

  

Πρόγραμμα

01

Συγκέντρωση των εκδρομέων στην πλατεία Τριών Συμμάχων (στην Όθωνος Αμαλίας) και στις 10:00 αναχωρούμε μέσω F/B Ρίου – Αντιρρίου για την Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ. Μια άκρως εντυπωσιακή μονή που στο εξωτερικό της τμήμα θυμίζει κάστρο ενώ εσωτερικά μας εντυπωσιάζει με την αρχιτεκτονική και τους κήπους της και όλα αυτά μέσα σε ένα θαυμάσιο φυσικό τοπίο σε υψόμετρο 900 μέτρων. Στο προαναφερθέν σκηνικό και με την κατάνυξη που επιβάλλει η μέρα της Μ. Παρασκευής λαμβάνει χώρα η αναπαράσταση του Θείου Δράματος. Συνοδεία των ψαλμών θα έχουμε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε την δίκη του Ιησού, την πορεία του προς τον Γολγοθά, την Σταύρωση, την αποκαθήλωση αλλά και την ταφή του. Ένα θέαμα συγκινητικό που μας υπενθυμίζει την παράδοσή και την πίστη μας. Έπειτα θα συνεχίσουμε για την Ναύπακτο όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα και για βόλτα πριν την έναρξη του επιταφίου. Η επιτάφιος τελετή στην Ναύπακτο χαρακτηρίζεται από έντονη κατάνυξη, συγκίνηση αλλά και θέαμα φαντασμαγορικό, ξεχωριστό από κάθε άλλη πόλη. Οι επιτάφιοι των δύο εκκλησιών της πόλης ( Άγιος Δημήτριος και Αγία Παρασκευή) ενώνουν τις πομπές τους στο λιμάνι , συνοδεία φιλαρμονικής και υπό το μοναδικό φως των κεριών αφού όλη η πόλη βυθίζεται στο σκοτάδι. Το λιμάνι γεμάτο από κόσμο και ψαλμούς αναμένει την συνάντηση των δύο επιταφίων ενώ οι πολεμίστρες των τοιχών είναι στολισμένες με φλεγόμενες δάδες. Ο ξύλινος σταυρός γεμάτος από φωτιές κρέμεται πάνω από την θάλασσα. Στο τέλος της τελετής τα πυροτεχνήματα εντυπωσιάζουν τους πιστούς που συρρέουν κάθε χρόνο την Μεγάλη Παρασκευή στη Ναύπακτο. Το έθιμο που ξεκίνησε από την δεκαετία του 50΄αποτελεί εκτός από θρησκευτικό και πολιτιστικό δρώμενο που αξίζει να βιώσουμε. Αναχώρηση από τη Ναύπακτο στις 22:00 για να επιστρέψουμε στην Πάτρα μέσω της Γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ:

ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΠΑΙΔΙΑ

22 €

20 €

18 €

  • Η μεταφορά με το πούλμαν

  • Προκαταβολή για κράτηση θέσης 10 €. Εξόφληση έως 2 ημέρες πριν την αναχώρηση. 

  • Οι θέσεις δηλώνονται με σειρά προτεραιότητας και δεν αλλάζουν
  • Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει τις ώρες ή τη σειρά των επισκέψεων για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων
  • Η εταιρία MARGELIS ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων κι οποιασδήποτε συνέπειας από εγκληματική ή αξιόποινη πράξη
  • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεσθε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 21 – 3 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 2 ημέρες έως την αναχώρηση ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής.
  • Σε περίπτωση που χρειασθεί να παραταθεί η εκδρομή λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων προγραμματισμένων δρομολογίων, δυσμενών καιρικών συνθηκών, απεργιών, πραξικοπημάτων, πυρκαγιών, σεισμών, πλημμύρων, οποιοδήποτε άλλων αναγκών ή κατάσταση ανωτέρας βίας, τα επιπλέον έξοδα διαμονής και μεταφοράς επιβαρύνουν τους εκδρομείς.