Εθνικός Δρυμός Βάλια Κάλντα – Μέτσοβο

από 95€ / άτομο

  • 2 Ημέρες
  • Εθνικός Δρυμός Βάλια Κάλντα – Μέτσοβο

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

01/06

02/06

Πρόγραμμα

01

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στην πλατεία Τριών Συμμάχων (στην Όθωνος Αμαλίας) και στις 07:30 αναχωρούμε για το Μέτσοβο. Η ορεινή πολιτεία γοητεύει τον επισκέπτη με τα εκπληκτικά της χρώματα και εικόνες. Χτισμένο σε υψόμετρο 1.200 μ. σε ένα εντυπωσιακό τοπίο γεμάτο πράσινο βρίσκεται ακριβώς στο σημείο που χωρίζεται η Βόρεια από τη Νότια Πίνδο. Πατρίδα των περισσότερων επίσημων εθνικών ευεργετών της χώρας μας που συνέβαλλαν καθοριστικά στην ιστορική εξέλιξη της αλλά και στην ανάπτυξη του Μετσόβου, έχουν αφήσει ανεξίτηλα το σημάδι τους. Περιηγηθείτε στα γραφικά καλντερίμια του, θαυμάστε τα πετρόχτιστα αρχοντικά και τις εκκλησίες του Μετσόβου που αποτελούν λαμπρά δείγματα αρχιτεκτονικής. Μια βόλτα στο κέντρο του και μια επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο του , συνοδευόμενη με ξενάγηση θα καταφέρει να αποδείξει πως το Μέτσοβο, εκτός από τον γαστρονομικό του πλούτο, που σαφώς, είναι αδιαπραγμάτευτος ιδίως για τους καλοφαγάδες, αποτελεί και κοιτίδα ιστορίας και πολιτισμού. Για το τέλος, μην παραλείψετε να ανεβείτε λίγο πιο ψηλά από την κεντρική πλατεία μιας και η θέα στα εντυπωσιακά βουνά της Πίνδου θα σας αφήσει έκπληκτους. Αξιοποιείστε τον ελεύθερο σας χρόνο επισκεπτόμενοι επίσης, το οινοποιείο Κατώγι Αβέρωφ σε ένα κτήριο εξαιρετικής αισθητικής όπου παράγει ετικέτες κρασιών με φήμη εκτός συνόρων, το τυροκομείο του ιδρύματος Τοσίτσα με την παραγωγή του διάσημου «Μετσοβόνε» αλλά και την πινακοθήκη Αβέρωφ, που κρύβει μέσα της πληθώρα αριστουργημάτων. Σε κάθε περίπτωση, το Μέτσοβο κρύβει πολλά περισσότερα να δούμε και να κάνουμε από όσα νομίζουμε και το σίγουρο είναι πως θα γοητευτούμε από αυτά.

02

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΤΣΟΒΟ – Εθνικός Δρυμός ΒΑΛΙΑ ΚΑΛΝΤΑ – ΠΑΤΡΑ

Πρωινή αναχώρηση μέσω μιας θαυμάσιας διαδρομής της Πίνδου για την Κρανιά. Το χωριό Κρανιά είναι μία από τις δύο εισόδους στον εθνικό δρυμό. Όσοι θέλουν προαιρετικά θα επισκεφθούμε τον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα. Θα επιβιβασθούμε σε τζιπ 4Χ4 ή ειδικά mini-bus με προορισμό την θέση Αρκουδόρεμα. Θα ακολουθήσει πεζοπορία όπου ακολουθώντας το μονοπάτι που ενδείκνυται για αυτό τον σκοπό, θα διασχίσουμε μέρος της κοιλάδας με τα πανέμορφα τοπία της, την πυκνή και πλούσια βλάστηση της και τα πανύψηλα πεύκα της. Στην διαδρομή μας θα συναντήσουμε ρέματα και μικρές φυσικές λίμνες που συνθέτουν ένα αλπικό τοπίο. Ο δρυμός αποτελείται από μαύρη πεύκη, κόκκινη πεύκη και μερικές συστάδες οξιάς. Όσοι δεν ακολουθήσουν την εξερεύνηση μπορούν να παραμείνουν στο Μέτσοβο και να απολαύσουν το χωριό και την ημέρα καθώς και όλες τις δυνατότητες που παρέχει όπως βόλτες στα λιθόστρωτα δρομάκια και μια πληθώρα από τοπικά προϊόντα. Μετά και την ολοκλήρωση της περιήγησης στην Βάλια Κάλντα θα επιστρέψουμε το βράδυ με ενδιάμεσες στάσεις στην Πάτρα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

 

Σε δίκλινο ή τρίκλινο

δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 01/05 με προκαταβολή

95 €

125 €

Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 02/05

105 €

135 €

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΟΥ 3* με πρωινό
  • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός – συνοδός

  • Προκαταβολή για κράτηση θέσης 50 €. Εξόφληση έως 3 ημέρες πριν την αναχώρηση
  • Δεν περιλαμβάνονται: η προαιρετική εκδρομή στον Εθνικό Δρυμό της Βάλια Κάλντα με 4X4: 35 € κατά άτομο, Είσοδοι σε μουσεία, o φόρος διαμονής και ότι ρητά δεν αναφέρεται.
  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις ως προς τη σειρά του προγράμματος.

  • Οι θέσεις δηλώνονται με σειρά προτεραιότητας και δεν αλλάζουν
  • Τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται στις 15:00 και παραδίδονται στις 11:00 ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης και αναχώρησης των ταξιδιωτών.
  • Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει τις ώρες ή τη σειρά των επισκέψεων για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων
  • Η εταιρία MARGELIS ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων κι οποιασδήποτε συνέπειας από εγκληματική ή αξιόποινη πράξη
  • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεσθε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 30 – 15 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής παρακρατείται η προκαταβολή, σε διάστημα από 14 – 7 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 6 ημέρες έως την αναχώρηση ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής.
  • Σε περίπτωση που χρειασθεί να παραταθεί η εκδρομή λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων προγραμματισμένων δρομολογίων, δυσμενών καιρικών συνθηκών, απεργιών, πραξικοπημάτων, πυρκαγιών, σεισμών, πλημμύρων, οποιοδήποτε άλλων αναγκών ή κατάσταση ανωτέρας βίας, τα επιπλέον έξοδα διαμονής και μεταφοράς επιβαρύνουν τους εκδρομείς.