Δαλματικές Ακτές – Βενετία

από 525€ / άτομο

  • 8 Ημέρες
  • ΒΕΝΕΤΙΑΛΟΥΜΠΙΑΝΑΖΑΓΚΡΕΜΠΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΒΙΤΣΕΖΑΝΤΑΡΤΡΟΓΚΙΡ

    ΣΠΛΙΤΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚΚΟΤΟΡΜΠΟΥΤΒΑΔΥΡΡΑΧΙΟΤΙΡΑΝΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:  03/06,  17/06,  28/06

Πρόγραμμα

01

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΠΛΟΙΟ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Νέο Λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο που θα μας φέρει στη Βενετία.

02

2η ΗΜΕΡΑ: ΕΝ ΠΛΩ

03

3η ΗΜΕΡΑ: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΛΟΥΜΠΛΙΑΝΑ – ΖΑΓΚΡΕΜΠ

Άφιξη στο λιμάνι της Βενετίας. Ακολουθεί επίσκεψη της Βενετίας με ιδιωτικό βαπορέτο (έξοδα ατομικά) όπου θα δούμε την πλατεία και την εκκλησία του Αγίου Μάρκου, τη Γέφυρα των Στεναγμών, τον Πύργο του Ρολογιού, κ.α. Αμέσως μετά αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, τη Λουμπλιάνα. 'Aφιξη, περιήγηση - γνωριμία με την πόλη που πήρε το όνομα της από τον ποταμό Λουμπλιανίτσα με τις περίτεχνες γέφυρες, που σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, στην περιοχή πρώτοι εμφανίστηκαν οι αρχαίοι Έλληνες. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη με τα λιθόστρωτα δρομάκια και τα όμορφα κτίρια, με τις χρωματιστές ξύλινες προσόψεις, μέχρι στην πλατεία Πρέσερν. Η διαδρομή μας συνεχίζεται για την πόλη του Ζάγκρεμπ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

04

4η ΗΜΕΡΑ: ΖΑΓΚΡΕΜΠ – ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΒΙΤΣΕ – ΖΑΝΤΑΡ

Πρωινό και πανοραμική περιήγηση στη πρωτεύουσα της Κροατίας, για ν δούμε τη πλατεία του Αγίου Μάρκου με το θυρεό της χώρας, το Δημαρχείο, τη λεωφόρο του Κύριλλου και Μεθόδιου κ.α Αναχώρηση για την περιοχή των λιμνών Πλίβιτσε. Εδώ θα έχουμε χρόνο να επισκεφθούμε ένα σημαντικό κομμάτι του τεράστιου Εθνικού πάρκου που το διαρρέει ο ποταμός Σλούσνιτσα και στον οποίον οφείλεται ο σχηματισμός μικρών λιμνών, καταρρακτών και φραγμάτων, ένα θέαμα μοναδικό που θα απολαύσουμε για δύο περίπου ώρες, εικόνες μαγικές που θα << πάρουμε μαζί μας >> στο δρόμο προς την πόλη του Ζαντάρ, όπου θα επισκεφθούμε λίγο αργότερα. Η περιπλάνησή μας στις όμορφες ακτές της Αδριατικής ολοκληρώνεται για σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή του Σίμπενικ ή του Σπλίτ, όπου θα έχουμε δείπνο και διαν/ση.

05

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΟΓΚΙΡ – ΣΠΛΙΤ – ΝΕΟΥΜ ή ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ

Πρωινό και επίσκεψη στην πόλη Τρογκίρ, θησαυρός παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που βρίσκεται υπό την προστασία της UNESCO. Tην αποκαλούν "μινιατούρα της Βενετίας" και διαθέτει πλούσια ιστορία, αφού ιδρύθηκε στις αρχές του 3ου π.χ. αιώνα από Έλληνες αποίκους και την ονόμασαν Τραγκούριον, (νησί της κατσίκας). Η σημερινή πόλη αποτελεί έναν μοναδικό συνδυασμό γοτθικών και αναγεννησιακών ρυθμών. Η διαδρομή μας κατά μήκος των ‘’δαντελωτών’ ακτών συνεχίζεται για να καταλήξουμε σε μία ακόμη σημαντική πόλη και μεγάλο λιμάνι το Σπλίτ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Νωρίς το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή Νεούμ ή του Τρεμπίνιε, της Βοσνίας. Δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.

06

6η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΟΥΜ ή ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ (ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ)

Πρωινό και αναχώρηση για τη Κροατία, για να γνωρίσουμε τη μεσαιωνική πόλη του Ντουμπρόβνικ, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου. Χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι καν ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την UNESCO) είναι μια οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα - πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια και στη μέση η Placa, μια πλακόστρωτη περατζάδα-πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανό μοναστήρι στη δυτική πλευρά, στο φαρμακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391, στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και την εκκλησία του προστάτη της πόλης. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη και προαιρετικά ΜΙΝΙ κρουαζιέρα, στο πευκόφυτο νησί Λοκρουμ, που φιλοξενεί και το Βοτανικό κήπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.

07

7η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΟΥΜ ή ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ – ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ – ΤΙΡΑΝΑ

Αναχώρηση το πρωί για Αλβανία. Η διαδρομή μας μαγευτική και σήμερα, με δύο σημαντικούς σταθμούς, τον γραφικό κολπίσκο του Κότορ με την ομώνυμη κωμόπολη, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, με καθεδρικούς ναούς που χρονολογούνται από τον 5ο αιώνα, ενώ κατά μήκος των ακτών του σχηματίζονται μοναδικά φιόρδ, αλλά και το τουριστικό θέρετρο της Μπούτβα, την αρχαία Βουθοη, με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο. Το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην περιοχή των Τιράνων, όπου θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση.

08

8η ΗΜΕΡΑ: ΤΙΡΑΝΑ – ΡΙΟ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα έχουμε μια σύντομη επίσκεψη - περιήγηση στην Αλβανική πρωτεύουσα, με την πλατεία Σκερντέμπεη, την παλαιά Όπερα, το Κοινοβούλιο, τον Πύργο του Ρολογιού και την Ορθόδοξη εκκλησία της Αναστάσεως και αμέσως μετά αναχώρηση για Αθήνα μέσω του συνοριακού σταθμού της Κακαβιάς, με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.

ΤΙΜΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΚΑΤΑ  ΑΤΟΜΟ

Τιμή σε δίκλινο

Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο

Τιμή σε μονόκλινο

525 €

475 €

740 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*Superior – 4*.
  • Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία (5 πρωινά, 5 δείπνα )
  • Ένα (1) δωρεάν δείπνο στο πλοίο
  • Εισιτήρια πλοίου σε 4ΚΛΙΝΕΣ εσωτερικές καμπίνες με W.C (ΑΒ4).
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Check point και φόροι ξενοδοχείων (65 € ανά άτομο, πληρωτέα πριν την αναχώρηση).

Είσοδος στο Πάρκο Πλίβιτσε (30 € περίπου ανά άτομο, πληρωτέα πριν την αναχώρηση). Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν με την δήλωση συμμετοχής στην εκδρομή.

Εισιτήρια Βαπορέτου για την επίσκεψη στη Βενετία (20 € ανά άτομο, πληρωτέα στην Βενετία).

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.

Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα.

Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του.

  • Προκαταβολή για κράτηση θέσης 200 €. Εξόφληση έως 10 ημέρες πριν την αναχώρηση
  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
  • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεστε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 44 ημέρες έως και 30 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείτε η προκαταβολή, σε διάστημα από 29 – 14 ημέρες το 75% της αξίας της εκδρομής και από 13 ημέρες έως την ημέρα της αναχώρησης ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής. 

KAMΠΙΝΕΣ ΠΛΟΙΩΝ:

Για τις περιπτώσεις που είναι εφικτή η αναβάθμιση της καμπίνας, υπάρχουν οι παρακάτω επιβαρύνσεις κατά άτομο που αφορά την μετάβαση & επιστροφή

ΑΒ2

2κλινη  εσωτερική

35 €

Α2

2κλινη  εξωτερική

55 €

ΑΒ3

3κλινη  εσωτερική

25 €

Α3

3κλινη  εξωτερική

35 €

Α4

4κλινη  εξωτερική

20 €