Αγίου Πνεύματος στην Ιθάκη

από 180€ / άτομο

  • 3 Ημέρες
  • Ιθάκη

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

22/06

24/06

Πρόγραμμα

01

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΙΘΑΚΗ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στην πλατεία Τριών Συμμάχων (στην Όθωνος Αμαλίας) και στις 09:30 αναχώρηση για τo λιμάνι του Αστακού, επιβίβαση στο πλοίο που θα μας φέρει στο λιμάνι του Πισαετού Ιθάκης. Ύστερα από μιας μικρής διάρκειας διαδρομή, άφιξη στο Βαθύ, την πρωτεύουσα του νησιού. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος στην όμορφη πρωτεύουσα που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου. Το λιμάνι, το νεοκλασικό αρχοντικό Δρακούλη, τα στενά σοκάκια με τις ταβέρνες και τα ζαχαροπλαστεία και η χαλαρή ατμόσφαιρα του νησιού δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια μέρα ξεκούραστη με αύρα Ιονίου. Η ώρα του ηλιοβασιλέματος φημίζεται στο νησί της Ιθάκης καθώς οι αχτίδες του ήλιου κρύβονται πίσω από τους ορεινούς όγκους της Κεφαλονιάς.

02

2η ΗΜΕΡΑ: ΙΘΑΚΗ

Στην περιήγηση μας με το πούλμαν θα δούμε τη δυτική πλευρά του νησιού με την εκπληκτική θέα προς το Ιόνιο πέλαγος. Θα περάσουμε από την περιοχή Πηλικάτα όπου θεωρείται η πόλη του Οδυσσέα και θα σταθμεύσουμε στο χωριό Σταυρός. Το Αρχαιολογικό μουσείο του χωριού καταδεικνύει την ύπαρξη ιστορικού ενδιαφέροντος στο νησί με σημαντικά ευρήματα της περιοχής. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το λιμανάκι Φρίκες, με έντονα γραφικό χαρακτήρα και τους ανεμόμυλους που στέκουν αγέρωχοι, καλοδιατηρημένοι και επιβλητικοί θυμίζοντας την εμπορική και ναυτική σημασία της περιοχής. Τέλος θα επισκεφθούμε και την πιο γνωστή περιοχή του νησιού, το Κιόνι. Πλακόστρωτα, στενά δρομάκια , ασπρισμένες αυλές γεμάτες λουλούδια και σκαλοπάτια που ξεκινούν από ψηλά και καταλήγουν στην ακτή μας προδιαθέτουν για βόλτες αλλά και για ξέγνοιαστες στιγμές στο νησί που μας επιτρέπει να βιώσουμε την ουσία των διακοπών μιας και ο χρόνος φαίνεται να σταματά. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο σε έναν από τους βραχώδεις κολπίσκους που συναντά κανείς στην ακτογραμμή του οικισμού και για γεύμα. Επιστροφή το απόγευμα στο Βαθύ.

03

3η ΗΜΕΡΑ: ΙΘΑΚΗ – ΠΑΤΡΑ

Ελεύθερος χρόνος το πρωί στο Βαθύ. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Ιθάκης και τον Άγιο Νικόλαο των ξένων όπου φιλοξενείται η εικόνα του ‘Χριστού του Ελκόμενου’. Αντικείμενο λατρείας από εκατοντάδες πιστούς αλλά και φίλους της τέχνης, η εικόνα αποδίδεται στον Έλληνα ζωγράφο της Αναγέννησης, Δομήνικο Θεοτοκόπουλο, από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της παγκόσμιας τέχνης. Εναλλακτικά, θα έχετε την δυνατότητα να απολαύσετε δύο ακόμα παραλίες του νησιού το Γιδάκι και το Φιλιατρό, πραγματοποιώντας την προαιρετική κρουαζιέρα διάρκειας 4 ωρών στις καταγάλανα νερά του Ιονίου. Πρόκειται για μια πολύ όμορφη βόλτα με το σκάφος όπου θα έχετε και την δυνατότητα να κολυμπήσετε σε διάφανα νερά με εκπληκτικό φυσικό κάλλος. Μετά το τέλος της κρουαζιέρας, ελεύθερος χρόνος για γεύμα πριν την αναχώρηση μας από το νησί. Το απόγευμα θα επιβιβασθούμε στο πλοίο που θα μας φέρει στον Αστακό. Άφιξη και άμεση αναχώρηση για τη Πάτρα, άφιξη στη πόλη μας το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

 

Σε δίκλινο ή τρίκλινο

δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 22/05 με προκαταβολή

180 €

235 €

Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 23/05

195 €

250 €

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο MΕΝΤΟR 3* με πρωινό
  • Εισιτήρια πλοίου Αστακός – Ιθάκη – Αστακός
  • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός – συνοδός

  • ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ  ΑΡΙΘΜΟΣ  ΘΕΣΕΩΝ
  • Προκαταβολή για κράτηση θέσης: 70 €, εξόφληση 17/06
  • Δεν περιλαμβάνονται: o φόρος διαμονής, η προαιρετική κρουαζιέρα: 20 € περίπου, είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται.
  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις ως προς τη σειρά του προγράμματος.
  • Σε περίπτωση που η πρόσβαση σε κάποιο σημείο του προγράμματος είναι αδύνατη, γίνεται αλλαγή επίσκεψης με κάποιο άλλο μέρος.

  • Οι θέσεις δηλώνονται με σειρά προτεραιότητας και δεν αλλάζουν
  • Τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται στις 15:00 και παραδίδονται στις 11:00 ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης και αναχώρησης των ταξιδιωτών.
  • Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει τις ώρες ή τη σειρά των επισκέψεων για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων
  • Η εταιρία MARGELIS ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων κι οποιασδήποτε συνέπειας από εγκληματική ή αξιόποινη πράξη
  • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεσθε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 30 – 15 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής παρακρατείται η προκαταβολή, σε διάστημα από 14 – 7 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 6 ημέρες έως την αναχώρηση ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής.
  • Σε περίπτωση που χρειασθεί να παραταθεί η εκδρομή λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων προγραμματισμένων δρομολογίων, δυσμενών καιρικών συνθηκών, απεργιών, πραξικοπημάτων, πυρκαγιών, σεισμών, πλημμύρων, οποιοδήποτε άλλων αναγκών ή κατάσταση ανωτέρας βίας, τα επιπλέον έξοδα διαμονής και μεταφοράς επιβαρύνουν τους εκδρομείς.