Μέλανας Δρυμός – Ρηνανία – Αλσατία

από 795€ / άτομο

 • 9 Ημέρες
 • Ίννσμπρουκ, Ζ. Άντον, Λίμνη Κωστάντζας, Λιντάου, Μέλανας Δρυμός, Τίτιζεε, Μανχάϊμ, Ρόττενμπουργκ, Μπάντεν Μπάντεν, Στρασβούργο, Κολμάρ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:  30/07

Πρόγραμμα

01

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΠΛΟΙΟ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Νέο Λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο που θα μας φέρει στην Ανκόνα .

02

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΚΟΝΑ – ΤΙΡΟΛΟ

'Αφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και άμεση αναχώρηση για την περιοχή του Τιρόλο. Περνώντας από τις περιοχές Μάρκε, Αιμίλια Ρομάνια και διασχίζοντας της 'Αλπεις της Βόρειας Ιταλίας, θα καταλήξουμε αργά το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

03

3η ΗΜΕΡΑ: ΙΝΝΣΜΠΡΟΥΚ - ΖΑΝΚΤ ΑΝΤΟΝ - ΛΙΜΝΗ ΚΩΣΤΑΝΤΖΑΣ - ΛΙΝΤΑΟΥ - ΜΕΛΑΝΑΣ ΔΡΥΜΟΣ - ΤΙΤΙΖΕ - ΜΑΝΧΑΪΜ

Μετά το πρωινό θα έχουμε σύντομη γνωριμία με την πόλη του ποταμού Ινν, πριν αναχωρήσουμε για τις μαγευτικές περιοχές του Τιρόλο και του Φόραλμπεργκ, όπου μέσω του τούνελ Ζανκτ Άντον θα συνεχίσουμε για την Λίμνη Κωστάντζας. 'Αφιξη στο παραλίμνιο Λιντάου για να γνωρίσουμε το γραφικό λιμάνι με το Λιοντάρι και τον Φάρο. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους, απολαμβάνοντας τον καφέ μας με θέα την λίμνη. Επόμενος μας σταθμός το Τίτιζε, στην καρδιά του Μέλανα Δρυμού (Μαύρο Δάσος). Προαιρετική βόλτα με πλοιάριο στη μικρή λίμνη και ελεύθερος χρόνος για περιπάτους και αγορές αναμνηστικών. Μέσω Φράϊμπουργκ - Καρλσρούης, θα καταλήξουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας στο Μανχάϊμ, πόλη στην συμβολή των ποταμών Ρήνου και Νέκαρ. Δείπνο, διανυκτέρευση.

04

4η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΧΑΙΜ (ΒΑΥΑΡΙΑ - ΡΟΤΤΕΝΜΟΥΡΓΚ – ΦΡΑΝΚΟΝΙΑ)

Μια ακόμη συναρπαστική ημέρα ξεκινά, με την εκδρομή μας στο Μεσαιωνικό Ρόττενμπουργκ, στο κρατίδιο της Βαυαρίας στην περιοχής της Φραγκονίας. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα Μεσαιωνικά τείχη, την εκκλησία του Νοσοκομείου, το Δημαρχείο, την αίθουσα που στέγαζε το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Καθεδρικό ναό του Αγ. Ιακώβου καθώς και την έκθεση Χριστουγεννιάτικων στολιδιών και το Μουσείο. Χρόνος ελεύθερος, επιστροφή στο Μανχάϊμ, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

05

5η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΧΑΪΜ (ΜΠΙΝΓΚΕΝ - ΠΟΤΑΜΟΣ ΡΗΝΟΣ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ- ΚΟΜΠΛΕΝΤΖ)

Αναχώρηση για την περιοχή του Ρήνου, μια από τις όμορφες της Γερμανίας, πλάι στον ποταμό με τα επιβλητικά κάστρα, τους αμπελώνες και τα γραφικά χωριουδάκια. 'Αφιξη στο Ζανκτ Γκορ με τον επιβλητικό βράχο Λόρελαι. Προαιρετική κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο, άφιξη στην πόλη Κόμπλεντζ στην συμβολή των ποταμών Ρήνου και Νέκαρ, για να δούμε το επιβλητικό μνημείο του Βίλχεμ Κάιζερ, σύμβολο της Γερμανικής Ενότητας . Επιστροφή στο Μάνχάϊμ, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

06

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΧΑΪΜ (ΧΑΪΔΕΜΒΕΡΓΗ)

Πρωινή επίσκεψη στην Χαϊδεμβέργη, από τις λίγες πόλεις που γλύτωσαν από τους βομβαρδισμούς του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Πλάι στον ποταμό Νέκαρ με το κάστρο, την παλιά έδρα των Παλατίνων, με τα επιβλητικά κωδωνοστάσια των εκκλησιών και τις στέγες των σπιτιών της πόλης στην περιοχή των καλλιτεχνών. Θα γνωρίσουμε το ιστορικό κέντρο με τον Καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο αλλά και το παλαιότερο Πανεπιστήμιο της Γερμανίας. Επιστροφή το μεσημέρι στο Μανχάϊμ και γνωριμία με το κέντρο της πόλης. Θα δούμε το Βασσερ Τουρμ, σύμβολο της πόλης και το λιμάνι του Ρήνου, ένα από τα μεγαλύτερα ποτάμια λιμάνια της χώρας. Χρόνος ελεύθερος στα πολυκαταστήματα της πόλης. Δείπνο, διανυκτέρευση.

07

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΧΑΪΜ – ΜΠΑΤΕΝ ΜΠΑΤΕΝ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΚΟΛΜΑΡ - ΜΙΛΑΝΟ

Αναχώρηση για το Μπάντεν Μπάντεν, την κωμόπολη στο ομοσπονδιακό κράτος της Βάδης-Βυρτεμβέργης, στην Γερμανία. Βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές του Μέλαινος Δρυμού, στις όχθες του ποταμού Όου, κοντά στην Καρλσρούη. Eίναι από τις πιο γραφικές λουτροπόλεις της Γερμανίας, επίσης προσφέρει και πολλές ευκαιρίες για ενασχόληση με αθλητικές δραστηριότητες. Οι πηγές του Μπάντεν-Μπάντεν είναι γνωστές για πάνω από 2.000 χρόνια και οι σχετικές εγκαταστάσεις σήμερα θυμίζουν έντονα ρωμαϊκά λουτρά του 3ου αιώνα μ.Χ. Επόμενος σταθμός η περιοχή της Αλσατίας και η πόλη του Στρασβούργου. Μικρή στάση για περιπάτους στην παλιά πόλη με τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό Νοτρ Νταμ και συνεχίζουμε για Κολμάρ, μια πολύ όμορφη πόλη, με χρωματιστά κτίρια, που βρίσκεται στο ‘’δρόμο του κρασιού . Η διαδρομή μας συνεχίζεται και μας οδηγεί στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου, για δείπνο και διανυκτέρευση.

08

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΛΑΝΟ – ΑΝΚΟΝΑ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε μέσω Μπολόνιας και φθάνουμε στο λιμάνι της Ανκόνα. Τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

09

9η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ

Άφιξη στη Πάτρα το μεσημέρι

 

ΤΙΜΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΚΑΤΑ  ΑΤΟΜΟ

Τιμή σε δίκλινο

Παιδί έως 12 ετών σε τρίκλινο

Τιμή σε μονόκλινο

795 €

715 €

1.070 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Έξι (6) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*.
 • Ημιδιατροφή στα ξενοδοχεία, εκτός της 2ης ημέρας (6 πρωϊνά & 5 δείπνα).
 • Εισιτήρια πλοίου ΠΑΤΡΑ- ΑΝΚΟΝΑ-ΠΑΤΡΑ, σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες (ΑΒ4) με W.C.
 • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Αρχηγός – συνοδός.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Check point και φόροι ξενοδοχείων (65 € ανά άτομο, πληρωτέα στην Ελλάδα πριν την αναχώρηση)

Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα.

Ποτά στα προσφερόμενα δείπνα.

Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό η προτεινόμενο.

 • Προκαταβολή για κράτηση θέσης 300 €. Εξόφληση έως 10 ημέρες πριν την αναχώρηση
 • Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας στο ταξίδι σας: Ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες (15ετίας) ή διαβατήριο.
 • Ενδέχεται η διανυκτέρευση της 2ης ημέρας να πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Βερόνας
 • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεστε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 44 ημέρες έως και 30 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείτε η προκαταβολή, σε διάστημα από 29 – 14 ημέρες το 75% της αξίας της εκδρομής και από 13 ημέρες έως την ημέρα της αναχώρησης ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής. 

KAMΠΙΝΕΣ ΠΛΟΙΩΝ:

Για τις περιπτώσεις που είναι εφικτή η αναβάθμιση της καμπίνας, υπάρχουν οι παρακάτω επιβαρύνσεις κατά άτομο που αφορά την μετάβαση & επιστροφή

ΑΒ2

2κλινη  εσωτερική

65 €

Α2

2κλινη  εξωτερική

85 €

ΑΒ3

3κλινη  εσωτερική

45 €

Α3

3κλινη  εξωτερική

65 €

Α4

4κλινη  εξωτερική

35 €