Θεσσαλονίκη – Καστοριά – Λουτρά Πόζαρ – Σχολή Αριστοτέλους – Βέροια – Νάουσα

από 188€ / άτομο

 • 4 Ημέρες
 • Θεσσαλονίκη – Καστοριά – Λουτρά Πόζαρ – Σχολή Αριστοτέλους – Βέροια – Νάουσα 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

28/10

31/10

Πρόγραμμα

01

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη πλατεία Τριών Συμμάχων (στο κάτω μέρος στην Όθωνος Αμαλίας) και στις 07:00 αναχωρούμε μέσω Ιόνιας – Εγνατίας Οδού – Καστοριά. Άφιξη στη Καστοριά το μεσημέρι. Είναι πιο γραφική πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, χτισμένη σε μια μικρή χερσόνησο στη δυτική όχθη της λίμνης Ορεστιάδας. Χαρακτηριστικό της πόλης είναι οι 70 Βυζαντινές εκκλησίες, τα εντυπωσιακά αρχοντικά στη περιοχή Ντολτσό και η παραλίμνια διαδρομή. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα το μεσημέρι και στην συνέχεια αναχωρούμε για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος ο υπόλοιπος χρόνος σας στην μαγική ‘Νύφη του Βορρά’ με πολλές επιλογές για την διασκέδαση σας…

02

2η ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στην ξενάγηση μας στη συμπρωτεύουσα με το πούλμαν θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, τα Λαδάδικα, το λιμάνι, την παραλιακή λεωφόρο, τον Λευκό Πύργο το σύμβολο της Θεσσαλονίκης, το άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου. Θα περάσουμε από την ΔΕΘ, την ΧΑΝΘ, την Πανεπιστημιούπολη, θα δούμε την Καμάρα και Ροτόντα, τα μνημεία κατά μήκος της Εγνατίας οδού, το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Θα ανηφορίσουμε τα στενά δρομάκια της άνω πόλης με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική, θα δούμε τα βυζαντινά τείχη της πόλης και θα σταματήσουμε στον πύργο του Τριγωνίου για να θαυμάσουμε την υπέροχη θέα που ξανοίγεται μπροστά μας. Θα επισκεφτούμε τον ναό του Αγίου Δημητρίου καθώς και την κρύπτη όπου μαρτύρησε ο πολιούχος της Θεσσαλονίκης. Επίσης θα γνωρίσουμε τις ανατολικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης όπου θα δούμε την νέα παραλία και τα θεματικά πάρκα, την Καλαμαριά, την περιοχή Ντεπό και τα υπέροχα αρχοντικά που σώζονται από τα τέλη του 19ου αιώνα κατά μήκος της λεωφόρου Βας. Όλγας.

03

3η ΗΜΕΡA: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΒΕΡΟΙΑ – ΣΧΟΛΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ – ΑΛΣΟΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ)

Ημερήσια εκδρομή στο νομό Ημαθίας. Πρώτος μας σταθμός είναι η Βέροια. Πεζόδρομοι, πετρόχτιστα σοκάκια όπου ελίσσονται ανάμεσα σε χρωματιστά αρχοντικά, βυζαντινές εκκλησίες και το πάρκο της Ελιάς συνθέτουν το πάζλ του κέντρου της Βέροιας. Το ιστορικό κέντρο της πόλης ξεκινά από την Μπαρμπούτα, την πανέμορφη παλιά εβραϊκή συνοικία με την Συναγωγή των ρωμαϊκών χρόνων, με τα επιβλητικά αρχοντικά και τα πετρόχτιστα δρομάκια. Σχεδόν εξίσου ατμοσφαιρική είναι και η Κυριώτισσα, η παλιά χριστιανική συνοικία με τα στενά λιθόστρωτα σοκάκια της, τις στέγες των σπιτιών που σχεδόν ακουμπούν μεταξύ τους, τα μικρά πέτρινα εκκλησάκια πολλά από τα οποία μετρούν δέκα αιώνες ύπαρξης. Ανάμεσα στις δύο παραδοσιακές γειτονιές που επιβίωσαν από τους δεκαέξι συνολικά μαχαλάδες του 19ου αιώνα, απλώνεται ένα σύγχρονο κέντρο με εμπορικά καταστήματα και πεζόδρομους. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για να επισκεφθούμε το νέο σύγχρονο Πολιτιστικό Κέντρο της Σχολής Αριστοτέλους, όπου θα έχουμε την ευκαιρία μέσω προβολής ταινίας και ξενάγησης να ενημερωθούμε για το σπουδαίο έργο του. Επόμενος σταθμός μας είναι το άλσος του Αγίου Νικολάου Νάουσας όπου κέρδισε το πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο ανάπλασης και προσφέρεται για έναν περίπατο και γεύμα σε μια από τις ταβέρνες του πάρκου. Το πάρκο που βρίσκεται στους πρόποδες του Βερμίου, είναι ένα από τα ομορφότερα της χώρας μας, με πλατάνια αιωνόβια, ρυάκια, ξύλινα γεφύρια, καθώς και μια τεχνητή λιμνούλα. Επιστροφή το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.

04

4η ΗΜΕΡΑ: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΠΑΤΡΑ

Πρωινή αναχώρηση για τα Λουτρά Πόζαρ (Λουτρακίου) στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν. Η περιοχή είναι χτισμένη στις όχθες του θερμοποτάμου που διασχίζει την περιοχή. Τα ιαματικά θερμά νερά αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια από το βουνό, όπου δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο βουνού και δάσους. Ελεύθερος χρόνος στα Λουτρά για το μπάνιο και γεύμα σας και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Πάτρα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στη Πάτρα το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

 

Σε δίκλινο ή τρίκλινο

δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 07/10 με προκαταβολή

188 €

250 €

Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 08/10

198 €

260 €

 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 3* Superior στo κέντρο της Θεσσαλονίκης με πρωινό
 • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Ξενάγηση στη Θεσσαλονίκη με επίσημο ξεναγό
 • Αρχηγός – συνοδός

 • Προκαταβολή για κράτηση θέσης 70 €. Η εξόφληση θα πρέπει να γίνει έως 3 ημέρες πριν την αναχώρηση
 • Για την επιβίβαση στο πούλμαν και τις εισόδους στους επισκεπτόμενους χώρους, ισχύουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα
 • Δεν περιλαμβάνονται: o φόρος διαμονής και ότι ρητά δεν αναφέρεται.
 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις ως προς τη σειρά του προγράμματος.
 • Σε περίπτωση που η πρόσβαση σε κάποιο σημείο του προγράμματος είναι αδύνατη, γίνεται αλλαγή επίσκεψης με κάποιο άλλο μέρος.

 • Οι θέσεις δηλώνονται με σειρά προτεραιότητας και δεν αλλάζουν
 • Τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται στις 14:00 το μεσημέρι και παραδίδονται στις 12:00 το μεσημέρι. Στα τρίκλινα δωμάτια στα ξενοδοχεία, το 3ο κρεβάτι είναι πρόσθετο.
 • Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει τις ώρες ή τη σειρά των επισκέψεων για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων
 • Η εταιρία MARGELIS ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων κι οποιασδήποτε συνέπειας από εγκληματική ή αξιόποινη πράξη
 • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεσθε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 21 – 11 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής παρακρατείται η προκαταβολή, σε διάστημα από 10 – 3 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 2 ημέρες έως την αναχώρηση ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής.
 • Σε περίπτωση που χρειασθεί να παραταθεί η εκδρομή λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων προγραμματισμένων δρομολογίων, δυσμενών καιρικών συνθηκών, απεργιών, πραξικοπημάτων, πυρκαγιών, σεισμών, πλημμύρων, οποιοδήποτε άλλων αναγκών ή κατάσταση ανωτέρας βίας, τα επιπλέον έξοδα διαμονής και μεταφοράς επιβαρύνουν τους εκδρομείς.