ΧΑΛΚΙΔΑ – Αγιασμός Υδάτων Ευρίπου – ΣΤΕΝΗ / ΔΙΡΦΥΣ – ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ – ΑΡΑΧΩΒΑ

2 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ:  05/01/19    – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ:  06/01/19

 

1η ΗΜΕΡΑ (Σάββατο 05/01): ΠΑΤΡΑ – ΣΤΕΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΧΑΛΚΙΔΑ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη πλατεία Τριών Συμμάχων και στις 07:30 αναχώρηση για την Στενή Ευβοίας, ένα από τα διασημότερα χειμερινά θέρετρα της Ελλάδας, κτισμένο στις παρυφές της Δίρφυς, του ψηλότερου βουνού της Εύβοιας. Κέντρο του χωριού είναι η πλακόστρωτη πλατεία απ’ όπου ξεκινούν στενά μονοπάτια και διακλαδίζονται ως την τελευταία άκρη του πυκνόκτιστου χωριού. Μέσα στην πλατεία υπάρχουν γραφικές βρύσες με άφθονα τρεχούμενα νερά. Πολλά μεγάλα πλατάνια απλώνουν τη σκιά τους πάνω από τα γραφικά καφενεδάκια και τις παραδοσιακές φημισμένες ταβέρνες. Συνεχίζουμε για τη Χαλκίδα το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Στη Χαλκίδα μπορείτε να δείτε το έντονο φαινόμενο παλίρροιας στον πορθμό Ευρίπου, γνωστό και ως Παλίρροια του Ευρίπου. Σύμφωνα με αυτό το φαινόμενο τα νερά αλλάζουν ανά 6 ώρες διεύθυνση και μία κινούνται βόρεια και μία νότια προς τον Ευβοϊκό. Ελεύθερος ο υπόλοιπος χρόνος της ημέρας σας.

 

2η ΗΜΕΡΑ (Κυριακή 06/01): ΧΑΛΚΙΔΑ – ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ – ΑΡΑΧΩΒΑ – ΠΑΤΡΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελείται κάθε χρόνο στη Χαλκίδα η Εορτή των Θεοφανείων και ο Αγιασμός των Υδάτων, με επίκεντρο τον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος. Μετά τον Αγιασμό των Υδάτων στην Παραλία Χαλκίδος θα αναχωρήσουμε για το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα, η Μονή του Οσίου Λουκά, χρισμένη στη πλαγιά στις δυτικές υπώρειες του Ελίκωνα. Το μοναστήρι με τις δύο μεγάλες εκκλησίες (το ναό της Παναγίας και το Καθολικό), την Κρύπτη, το καμπαναριό, τα κελιά και τα άλλα κτίσματα, απέκτησε σύντομα μοναδική ακτινοβολία. Επόμενος σταθμός μας είναι η Αράχωβα. Ορεινή γραφική κωμόπολη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού όπου η αλματώδη τουριστική της ανάπτυξη την έχει καθιερώσει ως η πρωτεύουσα των χειμερινών σπορ. Ελεύθερος χρόνος το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη Πάτρα. Άφιξη στη Πάτρα το βράδυ.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ή ΤΡΙΚΛΙΝΟ: 60 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 3* στη Xαλκίδα με πρωινό
 • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αρχηγός – συνοδός

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής
 • Δηλώσεις συμμετοχής έως 15 ημέρες πριν την αναχώρηση
 • Προκαταβολή για κράτηση θέσης: 40 €, εξόφληση έως 3 ημέρες πριν την αναχώρηση
 • Επιβάρυνση μονόκλινου δωματίου: 20 €
 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξει διαφοροποίηση στη σειρά των επισκέψεων.

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ

 • Οι θέσεις δηλώνονται με σειρά προτεραιότητας και δεν αλλάζουν
 • Τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται στις 14:00 το μεσημέρι και παραδίδονται στις 12:00 το μεσημέρι ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης και αναχώρησης των ταξιδιωτών.
 • Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει τις ώρες ή τη σειρά των επισκέψεων για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων
 • Η εταιρία MARGELIS ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων κι οποιασδήποτε συνέπειας από εγκληματική ή αξιόποινη πράξη
 • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεστε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 21 – 11 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής παρακρατείται η προκαταβολή, σε διάστημα από 10 – 3 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 2 ημέρες έως την αναχώρηση ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής.
 • Σε περίπτωση που χρειασθεί να παραταθεί η εκδρομή λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων προγραμματισμένων δρομολογίων, δυσμενών καιρικών συνθηκών, απεργιών, πραξικοπημάτων, πυρκαγιών, σεισμών, πλημμύρων, οποιοδήποτε άλλων αναγκών ή κατάσταση ανωτέρας βίας, τα επιπλέον έξοδα διαμονής και μεταφοράς επιβαρύνουν τους εκδρομείς.

Comments are Closed

© 2018: Margelis Tours | ΜΗΤΕ: 0414 Ε60000044101