ΤΡΙΚΑΛΑ / ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ

(Με εμπεριστατωμένη ξενάγηση στις μονές των Μετεώρων)

 

2  ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 28/12/17 – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: 29/12/17

                                                           

1η ΗΜΕΡΑ (Πέμπτη 28/12): ΠΑΤΡΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ / ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ – ΜΕΤΕΩΡΑ    

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη πλατεία Τριών Συμμάχων (στο κάτω μέρος στην Όθωνος Αμαλίας) και στις 07:00 αναχωρούμε για Ρίο – Αντίρριο – Λαμία –  Τρίκαλα. Η πόλη διακρίνεται για τη ρυμοτομία της και για το επίπεδο έδαφός της, διασχίζεται από τον ποταμό Ληθαίο, που αποτελεί παραπόταμο του Πηνειού ποταμού. Τα Τρίκαλα είναι μία πόλη που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με τις ανέσεις μίας σύγχρονης πόλης. Ελεύθερος χρόνος στο πεζοδρομημένο κέντρο. Αξίζει να επισκεφθείτε τον «Μύλο των Ξωτικών». Το ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι ξετυλίγεται φέτος για 7η χρονιά στην πόλη των Τρικάλων. Ο Αι Βασίληs, τα ξωτικά του, ο «καλός Σκρούτζ» και η όμορφη «Νεράιδα Βιολάντα» ετοιμάζουν το μεγαλύτερο Εργοστάσιο παραγωγής παιχνιδιών και γλυκισμάτων. Επέλεξαν ένα μαγικό τόπο, τον παλιό «Μύλο Ματσόπουλου», δημιούργησαν ένα υπέροχο χωριό, ζεστό και φιλόξενο, και το μεταμόρφωσαν σε έναν παραμυθένιο «Μύλο των Ξωτικών».  Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τα Μετέωρα. Η εντυπωσιακή ομορφιά των πανύψηλων βράχων και των μοναστηριών, ζωντανή απόδειξη της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, καθιστούν τα Μετέωρα μοναδικό φαινόμενο και πνευματικό κέντρο παγκόσμιας σπουδαιότητας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

 

2η ΗΜΕΡΑ (Παρασκευή 29/12): ΜΕΤΕΩΡΑ – ΜΕΤΣΟΒΟ – ΠΑΤΡΑ

Στην εμπεριστατωμένη ξενάγηση με επίσημο ξεναγό θα επισκεφθούμε τις Μονές:  Μεγάλο Μετέωρο (Μονή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος όπως επίσημα ονομάζεται), Μονή Βαρλαάμ και Μονή Αγίου Στεφάνου. Το Μεγάλο Μετέωρο βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο των Μετεώρων σε υψόμετρο 534 μ. Είναι το μεγαλύτερο από τα έξι που λειτουργούν, τα οποία από το 1988 συμπεριλαμβάνονται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Ιδρύθηκε το 14ο αιώνα από τον άγιο Αθανάσιο των Μετεώρων και γνώρισε ιδιαίτερη ακμή στα μέσα του 16ου αιώνα. Συνεχίζουμε τη ξενάγηση μας για τη Μονή Βαρλαάμ του 16ου αιώνα. Είναι γνωστή για το σημαντικό αρχείο που διατηρεί. Το μοναστήρι γνώρισε οικονομική ανάπτυξη και πνευματική άνθηση. Στη διαδρομή μας με το πούλμαν θα δούμε επίσης τη Μονή του Αγίου Στεφάνου, τη Μονή της Αγίας Τριάδος και τη Μονή Ρουσάνου. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μέτσοβο. Η ορεινή πολιτεία γοητεύει τον επισκέπτη με τα εκπληκτικά της χρώματα και εικόνες. Χτισμένο σε υψόμετρο 1.200 μ. σε ένα εντυπωσιακό τοπίο γεμάτο πράσινο βρίσκεται ακριβώς στο σημείο που χωρίζεται η Βόρεια από τη Νότια Πίνδο. Παρά την ραγδαία αύξηση του τουρισμού τα τελευταία χρόνια, το Μέτσοβο δεν έχει χάσει τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και περιήγηση στα καλντερίμια του οικισμού και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Πάτρα, άφιξη στη Πάτρα το βράδυ.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΕΩΣ  14/12

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ:

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ

ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ

89 € 85 € 119 €

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ με 2 ενήλικες & 1 παιδί σε τρίκλινο Δωμάτιο – Συνολική τιμή:  229 €

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ με 2 ενήλικες & 2 παιδιά σε τρίκλινο Δωμάτιο – Συνολική τιμή: 279 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στη περιοχή των Μετεώρων με ημιδιατροφή.
 • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Ξενάγηση στις Μονές Μετεώρων
 • Αρχηγός – συνοδός

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • To πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να γίνει καμία παράλειψη
 • Προκαταβολή για κράτηση θέσης: 50 €. Η εξόφληση θα πρέπει να γίνει έως 3 ημέρες πριν την αναχώρηση

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ

 • Οι θέσεις δηλώνονται με σειρά προτεραιότητας και δεν αλλάζουν
 • Τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται στις 14:00 το μεσημέρι και παραδίδονται στις 12:00 το μεσημέρι ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης και αναχώρησης των ταξιδιωτών. Στα τρίκλινα δωμάτια στα ξενοδοχεία, το 3ο κρεβάτι είναι πρόσθετο.
 • Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει τις ώρες ή τη σειρά των επισκέψεων για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων
 • Η εταιρία MARGELIS ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων κι οποιασδήποτε συνέπειας από εγκληματική ή αξιόποινη πράξη
 • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεστε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 21 – 11 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής παρακρατείται η προκαταβολή, σε διάστημα από 10 – 3 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 2 ημέρες έως την αναχώρηση ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής.
 • Σε περίπτωση που χρειασθεί να παραταθεί η εκδρομή λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων προγραμματισμένων δρομολογίων, δυσμενών καιρικών συνθηκών, απεργιών, πραξικοπημάτων, πυρκαγιών, σεισμών, πλημμύρων, οποιοδήποτε άλλων αναγκών ή κατάσταση ανωτέρας βίας, τα επιπλέον έξοδα διαμονής και μεταφοράς επιβαρύνουν τους εκδρομείς.

 

 

 


Comments are Closed

© 2017: Margelis Tours | ΜΗΤΕ: 0414 Ε60000044101