Ρουμελιώτικο Πάσχα στους ΔΕΛΦΟΥΣ – ΑΡΑΧΩΒΑ – ΛΙΒΑΔΕΙΑ

3 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 07/04/18 – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: 09/04/18

 

1η ΗΜΕΡΑ (Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ 07/04): ΠΑΤΡΑ – ΔΕΛΦΟΙ (ΑΡΑΧΩΒΑ)

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη πλατεία Τριών Συμμάχων στο κάτω μέρος και στις 08:00 αναχωρούμε για τους Δελφούς. Οι Δελφοί συγκεντρώνουν το ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον της περιοχής. Ο ομφαλός της Γης για τους αρχαίους, βρίσκεται σε μια μοναδική τοποθεσία με άγριο και επιβλητικό μεγαλείο. Ο αρχαιολογικός χώρος του ιερού Μαντείου των Δελφών αποκαλύφθηκε με τις ανασκαφές της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής το 1860, ενώ στο Μουσείο στεγάζονται ευρήματα των ανασκαφών του δελφικού χώρου και αποτελείται από δώδεκα αίθουσες. Το μεσημέρι θα καταλήξουμε στην κοσμοπολίτικη Αράχωβα. Ορεινή γραφική κωμόπολη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού όπου η αλματώδη τουριστική της ανάπτυξη την έχει καθιερώσει ως η πρωτεύουσα των χειμερινών σπορ. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας και το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στους Δελφούς. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης και στην συνέχεια θα απολαύσουμε το Αναστάσιμο Δείπνο σε εστιατόριο.

 

2η ΗΜΕΡΑ (ΚΥΡΙΑΚΗ του ΠΑΣΧΑ (08/04): ΔΕΛΦΟΙ  (ΛΙΒΑΔΕΙΑ)

Στη σημερινή μας περιήγηση θα επισκεφθούμε την Λιβαδειά όπου αναβιώνουν τα τοπικά έθιμα του Πάσχα και γιορτάζει όλη η πόλη. Το πασχαλινό γλέντι ακολουθεί την ρουμελιώτικη παράδοση. Το έθιμο το ‘λάκκου’ τηρείται ακόμα πιστά. Τα κάρβουνα και τα ξερά κλαδιά ανάβουν με την λαμπάδα της Ανάστασης, προκειμένου να ετοιμαστεί η θράκα για να ψηθούν τα αρνιά. Το πασχαλινό γλέντι ξεκινά από το πρωί και ο Δήμος Λιβαδέων διοργανώνει με δημοτική μουσική και παραδοσιακούς χορούς στην περιοχή της Κρύας. Στην συνέχεια θα μεταβούμε σε ταβέρνα στο Ζεμενό για το Πασχαλινό μας γεύμα. Επιστροφή στην Αράχωβα το απόγευμα.

 

3η ΗΜΕΡΑ (ΔΕΥΤΕΡΑ 09/04): ΔΕΛΦΟΙ – Μ. ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ – ΔΙΣΤΟΜΟ – ΓΑΛΑΞΙΔΙ – ΠΑΤΡΑ

Πρωινό και αναχώρηση για το σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αιώνα, η Μονή Οσίου Λουκά βρίσκεται στη δυτική πλαγιά του Όρους Ελικών, κάτω από την ακρόπολη του Αρχαίου Στείριου. Η απαρχή της μοναστικής δραστηριότητας στην περιοχή ξεκινάει από τον ίδιο τον Όσιο Λουκά, όταν ασκήτευσε εκεί στα τελευταία χρόνια της ζωής του, από το 946 έως το 953. Το μοναστήρι με τις δύο μεγάλες εκκλησίες, την Κρύπτη, το καμπαναριό, τα κελιά και άλλα κτίσματα, απέκτησε μοναδική ακτινοβολία λόγω της μορφής της τέχνης του που θεωρείται πρότυπο για τα βυζαντινά μνημεία του 11ου αιώνα σε όλη την Ελλάδα. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για το μαρτυρικό Δίστομο και το μεσημέρι θα φθάσουμε στο Γαλαξίδι με την ιδιαίτερη γραφικότητά του, και την ατμόσφαιρα «νησιού». Στέκεται υπερήφανο και αρχοντικό στον Κορινθιακό κόλπο και είναι χαρακτηρισμένο ως παραδοσιακός / διατηρητέος οικισμός. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα αποτελούν τα γραφικά σοκάκια, τα καπετανόσπιτα , τα γραφικά αρχοντικά αλλά και το λιμάνι, που θυμίζει έντονα νησιωτικό τοπίο σε συνδυασμό με τις πανέμορφες εκκλησιές του. Ελεύθερος χρόνος στην διάθεση σας και το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Πάτρα.

 

ΤΙΜΗ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΚΑΤΑ  ΑΤΟΜΟ

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ
175 € 170 € 210 €

ΕΚΠΤΩΣΗ 10 € ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΩΣ 07/03

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 3* στους Δελφούς με πρωινό σε μπουφέ
 • Αναστάσιμο Δείπνο
 • Πασχαλινό παραδοσιακό Γεύμα
 • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αρχηγός – συνοδός

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Δηλώσεις συμμετοχής έως 16/3.
 • Προκαταβολή για κράτηση θέσης 80 €. Η εξόφληση θα πρέπει να γίνει ως 31/03
 • Δεν περιλαμβάνονται: είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, ποτά στα προσφερόμενα γεύματα / δείπνα και ότι ρητά δεν αναφέρεται
 • Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να γίνει καμία παράλειψη.

 

***Στις αναγραφόμενες τιμές δεν περιλαμβάνεται ο φόρος διαμονής που ισχύει από 1/1/2018, βάσει του άρθρου 53 του Ν. 4389/2016. Ο φόρος διαμονής επιβάλλεται ανά διανυκτέρευση ανά δωμάτιο σε όλα τα ξενοδοχειακά καταλύματα και θα ανέρχεται σε:1,5 € σε ξενοδοχεία 3*, 3 € σε ξενοδοχεία 4* και 4 € σε ξενοδοχεία 5*
Ο φόρος θα καταβάλλεται από τον πελάτη απευθείας στο ξενοδοχείο.

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ

 • Οι θέσεις δηλώνονται με σειρά προτεραιότητας και δεν αλλάζουν
 • Τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται στις 14:00 το μεσημέρι και παραδίδονται στις 12:00 το μεσημέρι ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης και αναχώρησης των ταξιδιωτών. Στα τρίκλινα δωμάτια στα ξενοδοχεία, το 3ο κρεβάτι είναι πρόσθετο.
 • Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει τις ώρες ή τη σειρά των επισκέψεων για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων
 • Η εταιρία MARGELIS ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων κι οποιασδήποτε συνέπειας από εγκληματική ή αξιόποινη πράξη
 • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεστε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 21 – 11 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής παρακρατείται η προκαταβολή, σε διάστημα από 10 – 3 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 2 ημέρες έως την αναχώρηση ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής.
 • Σε περίπτωση που χρειασθεί να παραταθεί η εκδρομή λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων προγραμματισμένων δρομολογίων, δυσμενών καιρικών συνθηκών, απεργιών, πραξικοπημάτων, πυρκαγιών, σεισμών, πλημμύρων, οποιοδήποτε άλλων αναγκών ή κατάσταση ανωτέρας βίας, τα επιπλέον έξοδα διαμονής και μεταφοράς επιβαρύνουν τους εκδρομείς.

 

« (Previous Post)


Comments are Closed

© 2018: Margelis Tours | ΜΗΤΕ: 0414 Ε60000044101