Ορθόδοξο ΚΙΕΒΟ

4 ΗΜΕΡΕΣ   ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

16/02              19/02

 

1η ΗΜΕΡΑ (Παρασκευή 16/02):  ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ – ΚΙΕΒΟ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στην Πλατεία Τριών Συμμάχων και στις 09:30 αναχώρηση για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Απευθείας πτήση για το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Ουκρανίας. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Κιέβου, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Ελεύθερος χρόνος στην διάθεση σας για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα.

 

2η ΗΜΕΡΑ (Σάββατο 17/02): ΚΙΕΒΟ

Στην πανοραμική ξενάγηση της πόλης θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Βλαντίμιρ, διακοσμημένος με εξαιρετικές αγιογραφίες. Κατόπιν θα μεταφερθούμε στην Εκκλησία της Αγίας Σοφίας, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα του 11ου αιώνα, πασίγνωστο για τα μωσαϊκά και τις αγιογραφίες που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της UΝΕSCO. Θα περπατήσουμε στις πλατείες της Αγίας Σοφίας και του Αγίου Μιχαήλ, θα δούμε το λόφο Βλαντίμιρ, την Χρυσή Πύλη του Κιέβου, την Όπερα, τον κεντρικό δρόμο Χρεσάτσικ, την Βουλή της Ουκρανίας, το Στάδιο Ντιναμό και τέλος την φημισμένη Πλατεία Ανεξαρτησίας. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε παραδοσιακό ουκρανικό εστιατόριο.  Στην συνέχεια θα περπατήσουμε στον πεζόδρομο του Αγίου Ανδρέα, αποκαλούμενος και Μονμάρτη της Ουκρανίας. Είναι το καλύτερο μέρος για να αγοράσετε αναμνηστικά και δώρα. Ακολουθεί ξενάγηση στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, χτισμένη από τον διάσημο Ιταλό αρχιτέκτονα Ραστρέλι (γνωστός από το έργο του στα Ανάκτορα Πέτερχοφ και του χειμερινού ανακτόρου στην Αγία Πετρούπολη). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα.  Για το βράδυ σας προτείνουμε παρακολούθηση παράστασης μπαλέτου ή θεάτρου, καθώς το Κίεβο φημίζεται για τις παραστάσεις του και αριθμεί 50 θέατρα.

 

3η ΗΜΕΡΑ (Κυριακή 18/02): ΚΙΕΒΟ

Στην σημερινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Λαύρας που ιδρύθηκε τον 11ο Αιώνα και πρόκειται για έναν από τους αρχαιότερους θρησκευτικούς χώρους της Ανατολικής Ευρώπης. Θα επισκεφθούμε τον υπόγειο λαβύρινθο σπήλιών του μοναστηριού όπου βρίσκονται οι μούμιες των μοναχών.  Μετά θα έχουμε επίσκεψη σε ένα από τα δύο μουσεία, στο Μουσείο Ιστορικών Θησαυρών ή στο Μουσείο Μινιατούρας. Το Μουσείο Ιστορικών Θησαυρών φυλάσσει κειμήλια από όλη την ιστορία της Ουκρανίας, πολύτιμούς λίθους και κοσμήματα, με εντυπωσιακότερο έκθεμα το Χρυσάφι των Σκύθων. Το Μουσείο Μικρομινιατούρας που βρίσκεται μέσα στο σύμπλεγμα της Λαύρας είναι ένα από τα 2 που υπάρχουν στον κόσμο, και ανάμεσα στα εκθέματα του θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε μία σκακιέρα φτιαγμένη πάνω σε πινέζα και την μικρότερη ηλεκτρική μηχανή του κόσμου. Θα ακολουθήσει γεύμα σε παραδοσιακό εστιατόριο. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου. Το μουσείο άνοιξε το 1973 και στο μουσειακό σύμπλεγμα περιλαμβάνονται και το άγαλμα της Μητέρας Πατρίδας ύψους 62 μέτρων, την έκθεση γλυπτών αφιερωμένη στους ήρωες του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, το Φλεγόμενο Δισκοπότηρο διαμέτρους 16 μέτρων καθώς και μία έκθεση με πολεμικό εξοπλισμό από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.  Η συνολική έκταση του μουσείου ξεπερνάει τα 5 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει 12.000 εκθέματα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα, ελεύθερος χρόνος.

 

4η ΗΜΕΡΑ (Καθαρά Δευτέρα 19/02): ΚΙΕΒΟ – ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ 

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και στην συνέχεια πτήση για την Αθήνα. Άφιξη στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και μεταφορά με πούλμαν στην Πάτρα.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΕΩΣ  29/01

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ:

  Σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο Σε Μονόκλινο

δωμάτιο

 Τιμή εκδρομής 415 € 500 €
Φόροι αεροδρομίων 150 € 150 €
ΣΥΝΟΛΟ 565 € 650 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στο Κίεβο με πρωινό σε μπουφέ
 • Τρία (3) γεύματα
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κίεβο – Αθήνα σε οικονομική θέση
 • Μεταφορές / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Μεταφορά με πούλμαν: Πάτρα – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος – Πάτρα
 • Ξεναγήσεις / περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αρχηγός – συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης

 

Πτήσεις

16/02   ΑΘΗΝΑ – ΚΙΕΒΟ     15:30 – 17:40

19/02   KIEBO – ΑΘΗΝΑ     10.50 –  13:40

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας στο ταξίδι σας: Διαβατήριο το οποίο να έχει 6μηνη ισχύ μετά την ημερομηνία επιστροφής από το ταξίδι.
 • Στη τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται: οι είσοδοι σε μουσεία / αρχαιολογικούς χώρους, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές χωρίς να γίνει καμία παράλειψη στις επισκέψεις – ξεναγήσεις.
 • Tα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη 3ου κρεβατιού
 • Προκαταβολή για κράτηση θέσης: 300 € και φωτοτυπία του διαβατηρίου στη σελίδα της φωτογραφίας
 • H εξόφληση θα πρέπει να γίνει 7 ημέρες πριν την αναχώρηση
 • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεστε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 30 έως 21 ημέρες παρακρατείτε η προκαταβολή, σε διάστημα από 20 – 10 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 9 ημέρες έως την ημέρα της αναχώρησης ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής

 

 

 

 

 


Comments are Closed

© 2018: Margelis Tours | ΜΗΤΕ: 0414 Ε60000044101