ΟΛΥΜΠΟΣ

ΔΙΟΝ – ΟΛΥΜΠΟΣ – ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ – ΛΙΤΟΧΩΡΟ –  ΜΟΝΗ ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ – ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ       

3 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
26/10 28/10

1η ΗΜΕΡΑ (Σάββατο 26/10): ΠΑΤΡΑ – ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ – ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη πλατεία Τριών Συμμάχων (στο κάτω μέρος στην Όθωνος Αμαλίας) και στις 07:30 αναχωρούμε για Ρίο – Αντίρριο – Ιτέα – Τέμπη – Αμπελάκια. Πρόκειται για ένα ιστορικό χωριό αλλά και διατηρητέο οικισμό, χτισμένο στην πλαγιά του Κίσσαβου πάνω από την κοιλάδα των Τεμπών. Τα λαμπρά αρχοντικά – εξαίρετα δείγματα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής – αλλά και τα απλά σπίτια, τα πλακόστρωτα καλντερίμια και τα ξωκλήσια συνθέτουν ένα αρμονικό οικιστικό σύνολο. Ελεύθερος χρόνος να περιηγηθείτε στον οικισμό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Παραλία Λιτόχωρου. Άφιξη το και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο DION PALACE RESORT 5*.

2η ΗΜΕΡΑ (Κυριακή 27/10): ΛΙΤΟΧΩΡΟ (Μ. ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ – ΔΙΟΝ – ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ)

Στην περιήγηση μας στη περιοχή του Ολύμπου θα επισκεφθούμε τη Νέα Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Διονυσίου (Λιτοχώρου) του εν Ολύμπω, τη σημαντικότερη Μονή στο νομό Πιερίας. Συνεχίζουμε για το Δίον, γνωστό σε όλο τον κόσμο από τις ανασκαφές των αρχαιολόγων όπου έφεραν στο φως μια πολύ σπουδαία μακεδονική πόλη. Οι αρχαίοι βασιλιάδες της Μακεδονίας είχαν διαλέξει το Δίον για την θερινή τους κατοικία και εκεί δημιούργησαν έναν οικισμό στα ερείπια του οποίου είναι εμφανή τα στοιχεία του αρχαίου Μακεδονικού Πολιτισμού. Θα δούμε τα ευρήματα των ανασκαφών στο αρχαιολογικό μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο. Επόμενος σταθμός μας είναι ο Παλαιός Παντελεήμων. Πανέμορφος, αναπαλαιωμένος, παραδοσιακός οικισμός στις πλαγιές του Κάτω Ολύμπου, σε υψόμετρο 700 μ. με μοναδική θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο και τις ακτές της Νότιας Πιερίας. Διατηρεί ομοιόμορφη αρχιτεκτονική στα κτίσματα του και τον διαφοροποιεί από τους άλλους οικισμούς. Στην κεντρική πλακόστρωτη πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια της, δεσπόζει η παλιά εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, το παλιό σχολείο που έχει αναπαλαιωθεί και παραδοσιακές ταβέρνες. Ελεύθερος χρόνος να περιηγηθείτε στον οικισμό και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.  

3η ΗΜΕΡΑ (Δευτέρα 28/10): ΛΙΤΟΧΩΡΟ – ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΤΡΑ

Πρωινή αναχώρηση για την Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ Κονταριώτισσας. Στην ειδυλλιακή θέση ‘Παναγιά’ βρίσκεται κτισμένο το μοναστήρι με θέα την ομορφιά του Ολύμπου και τα δασωμένα χωριά των Πιερίων. Η Μονή αποτελεί ιερό τόπο προσκυνήματος αλλά ταυτόχρονα και ένα επίγειο παράδεισο φυσικής ομορφιάς, καλαισθησίας και αρχιτεκτονικής. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας μέσω της Εγνατίας Οδού για τα Ιωάννινα. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης για να περιηγηθείτε στην παλιά πόλη, στο κάστρο και να απολαύσετε τη παραλίμνια διαδρομή. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη Πάτρα, άφιξη το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

  Σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο Σε Μονόκλινο δωμάτιο
Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 01/10 με προκαταβολή 150 € 195 €
Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 02/10 160 € 205 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Διαμονή στο ξενοδοχείο DION PALACE RESORT 5* στη Πλάκα Λιτιχώρου με ημιδιατροφή σε μπουφέ
 • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αρχηγός – συνοδός

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Προκαταβολή για κράτηση θέσης 70 €. Η εξόφληση θα πρέπει να γίνει έως 22/10
 • Δεν περιλαμβάνονται: Ο φόρος διαμονής, είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, τα ποτά / αναψυκτικά οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται.
 • ·         Σε περίπτωση που η πρόσβαση σε κάποιο σημείο του προγράμματος είναι αδύνατη, γίνεται αλλαγή επίσκεψης με κάποιο άλλο μέρος.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ

 • Οι θέσεις δηλώνονται με σειρά προτεραιότητας και δεν αλλάζουν
 • Τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται στις 14:00 το μεσημέρι και παραδίδονται στις 12:00 το μεσημέρι ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης και αναχώρησης των ταξιδιωτών.
 • Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει τις ώρες ή τη σειρά των επισκέψεων για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων
 • Η εταιρία MARGELIS ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων κι οποιασδήποτε συνέπειας από εγκληματική ή αξιόποινη πράξη
 • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεσθε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 21 – 11 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής παρακρατείται η προκαταβολή, σε διάστημα από 10 – 3 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 2 ημέρες έως την αναχώρηση ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής. 
 • Σε περίπτωση που χρειασθεί να παραταθεί η εκδρομή λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων προγραμματισμένων δρομολογίων, δυσμενών καιρικών συνθηκών, απεργιών, πραξικοπημάτων, πυρκαγιών, σεισμών, πλημμύρων, οποιοδήποτε άλλων αναγκών ή κατάσταση ανωτέρας βίας, τα επιπλέον έξοδα διαμονής και μεταφοράς επιβαρύνουν τους εκδρομείς. 

Comments are Closed

© 2019: Margelis Tours | ΜΗΤΕ: 0414 Ε60000044101