ΟΔΗΣΣΟΣ – ΚΙΕΒΟ

5 ΗΜΕΡΕΣ   ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

  10/04              14/04

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ – ΟΔΗΣΣΟΣ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη πλατεία Τριών Συμμάχων (στο κάτω μέρος στην Όθωνος Αμαλίας) αναχώρηση για το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Πτήση για την Οδησσό μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη το απόγευμα στην Οδησσό, το «μαργαριτάρι της Μαύρης θάλασσας», μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΟΔΗΣΣΟΣ

Πανοραμική και περιπατητική ξενάγηση της ‘’Ελληνικής Οδησσού” – μία πανέμορφη πόλη που ξεχωρίσει ο πολυπολιτισμικός της χαρακτήρας, με περισσότερες από 120 εθνικότητες, με το ελληνικό στοιχείο να ξεχωρίζει, αφού πρόκειται για αρχαιοελληνική αποικία. Το όνομα της πόλης είναι Ελληνικό, και οι παρουσία των Ελλήνων μέσα στους αιώνες επηρέασε αρκετά τη σημερινή μορφή της πόλης. Θα δούμε τη λεωφόρο Πριμόρσκιϊ, την Πλατεία της Αικατερίνης, το λιμάνι της Οδησσού. Κατά τον περίπατό μας στα πλακόστρωτα της οδού Ντεριμπασοφσκαγια, θα περάσουμε από την πανέμορφη παλιά πόλη, από τη φημισμένης αρχιτεκτονικής αγορά Πασάζ προς την παραλιακή συνοικία με θέα στο άγαλμα του ποιητή Πούσκιν, τα σκαλοπάτια του Ποτέμκιν μήκους 142 μέτρων, το κανόνι της Οδησσού, την οδό Γκόγκολ διακοσμημένη με τα νεοκλασικά αγάλματα Τιτάνων, και το αριστούργημα της πόλης , το Θέατρο της Όπερας. Η πρόσοψη του κτιρίου σχεδιάστηκε σε στιλ μπαρόκ, διακοσμήθηκε με πολλές προτομές και γλυπτά των μυθικών χαρακτήρων. Το Εθνικό Θέατρο της Όπερας Οδησσού είναι ένα από τα πέντε καλύτερα θέατρα της Ευρώπης όσον αφορά την ακουστική. Ελεύθερος ο υπόλοιπος χρόνος της ημέρας σας.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΟΔΗΣΣΟΣ – ΚΙΕΒΟ  

Συνεχίζουμε την εκτεταμένη μας ξενάγηση στην Οδησσό. Θα επισκεφθούμε  το Μουσείο της Φιλικής Εταιρείας. Το μουσείο λειτουργεί σε ένα από τα τρία οικήματα του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού, το οποίο υπήρξε η οικία του διάσημου εμπόρου Γρηγορίου Ιωάννου Μαρασλή και όπου συνεδρίαζαν τα μέλη της Φιλικής Εταιρείας. Ο Γρηγόριος Ιωάννου Μαρασλής ήταν ο πατέρας του Γρηγορίου Γρηγόριου Μαρασλή που διατέλεσε δήμαρχος της Οδησσού 17 χρόνια και ήταν ευεργέτης και φιλάνθρωπος. Σήμερα η Φιλική Εταιρεία στην Οδησσό λειτουργεί ως Μουσείο και Κέντρο Ελληνικής  Γλώσσας και Πολιτισμού και έχει στόχο προώθησης των Ελληνικών στην περιοχή της Οδησσού. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε τα ανάκτορα της Οδησσού. Θα δούμε το Ανάκτορο του Βοροντσώφ, πρώην κατοικία του Κυβερνήτη της Επικράτειας του Νοβοροσσιϊσκ, το Ανάκτορο του Σαχ, την Οικία των Γκαγκάριν, την έπαυλη των Τολστόϊ- τώρα είναι Οίκος των Επιστημόνων. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Αεροδρόμιο της Οδησσού όπου θα πάρουμε τη πτήση για το Κίεβο. Στην πανοραμική ξενάγηση στη πρωτεύουσα της Ουκρανίας θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Βλαντίμιρ, διακοσμημένος με εξαιρετικές αγιογραφίες. Κατόπιν θα μεταφερθούμε στην Εκκλησία της Αγίας Σοφίας, ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα του 11ου αιώνα, πασίγνωστο για τα μωσαϊκά και τις αγιογραφίες που συμπεριλαμβάνεται στη λίστα της UΝΕSCO. Θα περπατήσουμε στις πλατείες της Αγίας Σοφίας και του Αγίου Μιχαήλ, θα δούμε το λόφο Βλαντίμιρ, την Χρυσή Πύλη του Κιέβου, την Όπερα, τον κεντρικό δρόμο Χρεσάτσικ, την Βουλή της Ουκρανίας, το Στάδιο Ντιναμό και τέλος την φημισμένη Πλατεία Ανεξαρτησίας. Το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΕΒΟ

Στην σημερινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Λαύρας που ιδρύθηκε τον 11ο Αιώνα και πρόκειται για έναν από τους αρχαιότερους θρησκευτικούς χώρους της Ανατολικής Ευρώπης. Θα επισκεφθούμε τον υπόγειο λαβύρινθο σπήλιών του μοναστηριού όπου βρίσκονται οι μούμιες των μοναχών.  Μετά θα έχουμε επίσκεψη σε ένα από τα δύο μουσεία, στο Μουσείο Ιστορικών Θησαυρών ή στο Μουσείο Μινιατούρας. Το Μουσείο Ιστορικών Θησαυρών φυλάσσει κειμήλια από όλη την ιστορία της Ουκρανίας, πολύτιμούς λίθους και κοσμήματα, με εντυπωσιακότερο έκθεμα το Χρυσάφι των Σκύθων. Το Μουσείο Μικρομινιατούρας που βρίσκεται μέσα στο σύμπλεγμα της Λαύρας είναι ένα από τα 2 που υπάρχουν στον κόσμο, και ανάμεσα στα εκθέματα του θα μπορέσουμε να θαυμάσουμε μία σκακιέρα φτιαγμένη πάνω σε πινέζα και την μικρότερη ηλεκτρική μηχανή του κόσμου. Ακολουθεί ξενάγηση στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, χτισμένη από τον διάσημο Ιταλό αρχιτέκτονα Ραστρέλι (γνωστός από το έργο του στα Ανάκτορα Πέτερχοφ και του χειμερινού ανακτόρου στην Αγία Πετρούπολη). Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα, ελεύθερος χρόνος.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΚΙΕΒΟ – ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και στην συνέχεια πτήση για την Αθήνα. Άφιξη στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και μεταφορά με πούλμαν στην Πάτρα

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ  FULL PACK:

Σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο Σε Μονόκλινο  δωμάτιο
790 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στην Οδησσό με πρωινό σε μπουφέ (2 διανυκτερεύσεις)
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στο Κίεβο με πρωινό σε μπουφέ (2 διανυκτερεύσεις)
 • Τέσσερα (4) δείπνα
 • Αεροπορικά εισιτήρια: Αθήνα – Οδησσός, Οδησσός – Κίεβο & Κίεβο – Αθήνα σε οικονομική θέση
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
 • Μεταφορές / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Μεταφορά με πούλμαν: Πάτρα – Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος – Πάτρα
 • Ξεναγήσεις / περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Είσοδοι μουσείων
 • Αρχηγός – συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής επαγγελματικής ευθύνης

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας στο ταξίδι σας: Διαβατήριο το οποίο να έχει 6μηνη ισχύ μετά την ημερομηνία επιστροφής από το ταξίδι.
 • Στη τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται: οι είσοδοι σε μουσεία / αρχαιολογικούς χώρους, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές χωρίς να γίνει καμία παράλειψη στις επισκέψεις – ξεναγήσεις.
 • Tα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη 3ου κρεβατιού
 • Προκαταβολή για κράτηση θέσης: 350 € και φωτοτυπία του διαβατηρίου στη σελίδα της φωτογραφίας
 • H εξόφληση θα πρέπει να γίνει 7 ημέρες πριν την αναχώρηση
 • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεστε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 30 έως 21 ημέρες παρακρατείτε η προκαταβολή, σε διάστημα από 20 – 10 ημέρες το 70% της αξίας της εκδρομής και από 9 ημέρες έως την ημέρα της αναχώρησης ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής

 


Comments are Closed

© 2018: Margelis Tours | ΜΗΤΕ: 0414 Ε60000044101