ΞΑΝΘΗ – ΔΡΑΜΑ / ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΒΑΛΑ – Θεοφάνεια στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

3 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 04/01/19 – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: 06/01/19

 

1η ΗΜΕΡΑ (Παρασκευή 04/01): ΠΑΤΡΑ – ΞΑΝΘΗ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στην πλατεία Τριών Συμμάχων και στις 07:00 αναχώρηση για την Ξάνθη. Η διατηρητέα παλιά πόλη αποτελεί πραγματικό στολίδι για την περιοχή. Είναι χτισμένη επάνω σε ύψωμα, κρατώντας την παραδοσιακή μορφή της, σαγηνεύει τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της κάθε φορά που περπατάνε στα σοκάκια της. Έχει μείνει ανεπηρέαστος από τη φθορά του χρόνου και διατηρεί την αρχοντιά και την μεγαλοπρέπεια του. Ελεύθερος ο υπόλοιπος χρόνος της ημέρας σας.

 

2η ΗΜΕΡΑ (Σάββατο 05/01): ΞΑΝΘΗ (ΚΑΒΑΛΑ – ΔΡΑΜΑ / ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ)

Το Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης έχει οργανώσει ένα πρόγραμμα γνωριμίας με την Ξάνθη την ιστορία και τον πολιτισμό της. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Στάσεις σε επιλεγμένα σημεία και αφήγηση της νεότερης ιστορίας της πόλης όπως και αυτή παρουσιάζεται από την αρχιτεκτονική και τα άλλα στοιχεία που αποκαλύπτονται στον επισκέπτη. Η διαδρομή περίπου 20 λεπτών καταλήγει στο Μουσείο όπου και εκεί στον πολυχώρο του μουσείου ολοκληρώνεται η αφήγηση και ο επισκέπτης έχει πια μια συνολική εικόνα για την πόλη και τα στοιχεία – κοινωνικά – οικονομικά – θρησκευτικά που διαμόρφωσαν την νεότερή μας ιστορία (Το κόστος είναι 2€ το άτομο και συμπεριλαμβάνει και την είσοδο στο μουσείο).

Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας. Θα επισκεφθούμε την Καβάλα, την ομορφότερη πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας, αμφιθεατρικά χτισμένη, στραμμένη προς την θάλασσα. Οι Καμάρες – το μεσαιωνικό υδραγωγείο της πόλης – το κάστρο της Καβάλας με την παλιά πόλη, το Ιμαρέτ, το Δημαρχείο, η Δημοτική Καπναποθήκη και κτίσματα κοσμήματα του 19ου και 20ου αιώνα είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα της πόλης. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Δράμα, με τα άφθονα τρεχούμενα νερά και τις φυσικές της ομορφιές. Η Ονειρούπολη είναι η μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Ελλάδα. Η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων θα σας μεταφέρει στην παραμυθένια γιορτινή ατμόσφαιρα σε ένα φανταστικό περιβάλλον για μικρούς και μεγάλους, που εγγυάται στον επισκέπτη μία μοναδική στην Ελλάδα και ταυτόχρονα ανεπανάληπτη εμπειρία μέσα από το συναρπαστικό ταξίδι στην Χριστουγεννιάτικη πολιτεία. Ο Δημοτικός Κήπος και η πλατεία Ελευθερίας της Δράμας μεταμορφώνονται σε ένα πραγματικό χωριό του Άη Βασίλη, όπως το ονειρεύτηκαν μέσα από τα παραμύθια εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Ελεύθερος χρόνος και θα επιστρέψουμε στη Ξάνθη το απόγευμα

 

3η ΗΜΕΡΑ (Κυριακή – Θεοφάνεια 06/01): ΞΑΝΘΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΑΤΡΑ 

Το πρωί αναχωρούμε για τη Θεσσαλονίκη. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης. Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη εορτάζονται τα Θεοφάνεια στη Θεσσαλονίκη. Στον Ι.Ν. Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά, τελείται η Θεία Λειτουργία. Στις 11.00 θα ακολουθήσει η τελετή καθαγιασμού των υδάτων, με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού, στην Παραλία στα νερά του Θερμαϊκού, στο ύψος της οδού Αγίας Σοφίας. Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για τη Πάτρα με ενδιάμεση στάση, άφιξη στη Πάτρα το βράδυ.

 

Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Α !!!!

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

  Σε δίκλινο ή τρίκλινο

δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο
Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 26/11 με προκαταβολή 99 € 125 €
Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 27/11 115 € 140 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Διαμονή στο ξενοδοχείο NESTOS 3*στην Ξάνθη με μπουφέ πρωινό
 • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αρχηγός – συνοδός

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Προκαταβολή για κράτηση θέσης: 50 €. Εξόφληση έως 02/01
 • Δεν περιλαμβάνονται: είσοδοι σε επισκεπτόμενους χώρους, μουσεία, ο Δημοτικός φόρος που ισχύει από 01/01/18, 1,5 € ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση,  τα οποία καταβάλλονται στο ξενοδοχείο, οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται.
 • To πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να γίνει καμία παράλειψη

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ

 • Οι θέσεις δηλώνονται με σειρά προτεραιότητας και δεν αλλάζουν
 • Τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται στις 14:00 το μεσημέρι και παραδίδονται στις 12:00 το μεσημέρι ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης και αναχώρησης των ταξιδιωτών.
 • Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει τις ώρες ή τη σειρά των επισκέψεων για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων
 • Η εταιρία MARGELIS ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων κι οποιασδήποτε συνέπειας από εγκληματική ή αξιόποινη πράξη
 • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεσθε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 21 – 11 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής παρακρατείται η προκαταβολή, σε διάστημα από 10 – 3 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 2 ημέρες έως την αναχώρηση ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής.
 • Σε περίπτωση που χρειασθεί να παραταθεί η εκδρομή λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων προγραμματισμένων δρομολογίων, δυσμενών καιρικών συνθηκών, απεργιών, πραξικοπημάτων, πυρκαγιών, σεισμών, πλημμύρων, οποιοδήποτε άλλων αναγκών ή κατάσταση ανωτέρας βίας, τα επιπλέον έξοδα διαμονής και μεταφοράς επιβαρύνουν τους εκδρομείς.

Comments are Closed

© 2018: Margelis Tours | ΜΗΤΕ: 0414 Ε60000044101