ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Class

Κωνσταντινούπολη: Η θρυλική πρωτεύουσα των δύο μεγάλων αυτοκρατοριών, αποδεικνύει ότι παρ’ όλο το πέρασμα του χρόνου, παραμένει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις του κόσμου. Μοναδικά μνημεία, ναοί, παλάτια, δείχνουν ένα ιστορικό και γοητευτικό παρελθόν που σε συνδυασμό με τη δυναμική του σήμερα κάνουν τη Κωνσταντινούπολη, ένα παγκόσμιο κέντρο του 21ου αιώνα.

6 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 13/08  – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: 18/08

1η ΗΜΕΡΑ (Τρίτη 13/08):  ΠΑΤΡΑ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη πλατεία Τριών Συμμάχων (Όθωνος Αμαλίας) και στις 07:00 αναχώρηση για την Κομοτηνή με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην Κομοτηνή το απόγευμα. Ελεύθερος ο υπόλοιπος χρόνος σας να περιηγηθείτε στη πόλη.

2η ΗΜΕΡΑ (Τετάρτη 14/08):  ΚΟΜΟΤΗΝΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρωινή αναχώρηση για Κήπους – Ίψαλα – Ραιδεστό, άφιξη στη Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι. Θα επισκεφθούμε τη Μονή Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλί) –  όπου υπάρχει το θαυμαστό Ψαρωμένο Αγίασμα και οι τάφοι των Πατριαρχών. Άφιξη στο Ταξίμ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα όσοι θέλουν προαιρετικά θα επιβιβασθούμε σε τουριστικό σκάφος – ναυλωμένο αποκλειστικά για εμάς, με ξεναγό – απολαμβάνοντας μία σπάνια θαλάσσια διαδρομή στις ομορφιές του Βοσπόρου (θα δούμε την Ευρωπαϊκή και την Ασιατική πλευρά της Πόλης με τα υπέροχα μνημεία της, το ανάκτορο Νταλμάμπαχτσε, τα παλάτια, τα γυαλιά, το Πύργο του Λεάνδρου και θα περάσουμε κάτω από τις 2 κρεμαστές γέφυρες του Βοσπόρου). Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε επώνυμο εστιατόριο με θέα το Βόσπορο.

3η ΗΜΕΡΑ (Πέμπτη 15/08):  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Στην πρώτη μας γνωριμία – ξενάγηση στη Κωνσταντινούπολη επισκεφθούμε και θα εκκλησιαστούμε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο με την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου – το κέντρο της Ορθοδοξίας. Στην περιοχή του Κεράτιου Κόλπου θα επισκεφθούμε επίσης τη Μονή Βλαχερνών όπου εψάλη τη πρώτη φορά το ‘Υπαρμαχω’, τα χερσαία και παραθαλάσσια Θεοδοσιανά τείχη με το Κάστρο του Γεντικουλέ να δεσπόζει στη θάλασσα του Μαρμαρά. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο λιμάνι όπου θα επιβιβασθούμε στο πλοιάριο για τα Πριγκηπόννησα. Θα επισκεφθούμε τη νήσο Χάλκη όπου δεσπόζει στη κορυφή του λόφου η μεγαλοπρεπής Θεολογική Σχολή της Χάλκης και θα επιστρέψουμε το απόγευμα στη Κωνσταντινούπολη. Το βράδυ θα δειπνήσουμε σε παραδοσιακό εστιατόριο στο φημισμένο ‘Σπίτι της Λωξάντρας’. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος στο Ταξίμ / Πέραν. Η πεζοδρομημένη λεωφόρος Ίστικλαλ ήταν γνωστή ως μεγάλη οδός του Πέραν. Πλαισιώνεται από πολυκατοικίες του 19ου αιώνα και πρώην ευρωπαϊκές πρεσβείες με μεγαλειώδεις πύλες και προσόψεις. Τα αμέτρητα καταστήματα, εστιατόρια και καφέ προσελκύουν πλήθος κόσμου.

4η ΗΜΕΡΑ (Παρασκευή 16/08):  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Στην εκτεταμένη μας ξενάγηση στη Κωνσταντινούπολη επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο της Πόλης όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα περισσότερα μνημεία. Θα δούμε: τον Βυζαντινό Ιππόδρομο όπου βρίσκεται ο Χάλκινος Τρίποδας των Δελφών, η στήλη του Κων/νου Πορφυρογέννητου, ο Οβελίσκος του Θεοδοσίου, θα επισκεφθούμε την Βασιλική Δεξαμενή του Ιουστινιανού (Κιστέρνα), την Αγιά Σοφιά – ένα από τα αριστουργήματα της χριστιανικής τέχνης και ανυπέρβλητο σύμβολο του Βυζαντίου και το Μπλέ Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ. Το μεσημέρι θα γευματίσουμε σε επώνυμο εστιατόριο στο ιστορικό κέντρο της Πόλης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπές ανάκτορο Ντολμάμπαχτσέ, τον τόπο διαμονής των τελευταίων σουλτάνων. Η επιδεικτική χλιδή του παλατιού έρχεται σε αντίθεση με την παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Το απόγευμα ελεύθερο στη διάθεση σας. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε κέντρο με οριεντάλ και φολκλορικούς χορούς.

5η ΗΜΕΡΑ (Σάββατο 17/08): ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ  

Τελευταία μας επίσκεψη στην Πόλη θα είναι η Κλειστή αγορά (Καπαλί Τσαρσί) όπου βρίσκονται 4.000 καταστήματα σε 92 σκεπαστούς διαδρόμους και αργότερα θα αναχωρήσουμε για την Θεσσαλονίκη, άφιξη το βράδυ.  

6η ΗΜΕΡΑ (Κυριακή 18/08):  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΑΤΡΑ

Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε την Πάτρα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στη Πάτρα το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

ΤΙΜΗ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΤΙΜΗ  ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΤΙΜΗ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
390 € 370 € 550 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στη Κωνσταντινούπολη με πρωινό σε μπουφέ στη περιοχή Ταξίμ (3 διαν/σεις)
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* ή 3* στη Κομοτηνή με πρωινό σε μπουφέ (1 διαν/ση)
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στη Θεσσαλονίκη με πρωινό σε μπουφέ (1 διαν/ση)
 • Δύο (2) δείπνα & ένα (1) γεύμα συνολικά σε επώνυμα εστιατόρια, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Εισιτήρια πλοιαρίου για τη Χάλκη
 • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός στη Κωνσταντινούπολη όλες τις ημέρες  
 • Αρχηγός – συνοδός

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας στο ταξίδι σας: Ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο.
 • Στη τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται: οι είσοδοι σε μουσεία, επισκεπτόμενους χώρους, ποτά στα προσφερόμενα γεύματα / δείπνα, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές χωρίς να γίνει καμία παράλειψη στις επισκέψεις – ξεναγήσεις.
 • Tα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη 3ου κρεβατιού.
 • H εξόφληση θα πρέπει να γίνει 7 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεστε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 21 – 13 ημέρες παρακρατείτε η προκαταβολή, σε διάστημα από 12 – 5 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 5 ημέρες έως την ημέρα της αναχώρησης ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής. 

Comments are Closed

© 2019: Margelis Tours | ΜΗΤΕ: 0414 Ε60000044101