ΒΟΡΕΙΑ ΙΤΑΛΙΑ – ΕΛΒΕΤΙΑ

Μιλάνο, Λίμνη Κόμο, Τορίνο, Λουγκάνο, Αννεσύ, Γενεύη, Λωζάννη, Βέρνη

9 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

                                                                         21/06             29/06

1η ημέρα:  ΠΑΤΡΑ – ΑΝΚΟΝΑ

Συγκέντρωση των εκδρομέων το μεσημέρι στις…… και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Νέο Λιμάνι της Πάτρας όπου θα επιβιβασθούμε στο πλοίο που θα μας φέρει στην Ανκόνα.

2η ημέρα:  ΑΝΚΟΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ  

Άφιξη στην Ανκόνα το μεσημέρι και αναχώρηση μέσω της Βόρειας Ιταλίας για το Μιλάνο, την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας. Άφιξη το βράδυ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: ΜΙΛΑΝΟ  (ΚΟΜΟ & ΛΟΥΓΚΑΝΟ)

Ημερήσια εκδρομή στις μαγευτικές λίμνες Κόμο και Λουγκάνο. Η πόλη Κόμο χρωστά τη ρομαντική της ομορφιά στο στοιχείο του νερού και η γεωγραφική της θέση προσφέρεται ως ορμητήριο για τις εξορμήσεις σας στον γοητευτικό κόσμο της λίμνης. Η γνωριμία με την πόλη ξεκινά από την προκυμαία, το ιδανικότερο μέρος για έναν ρομαντικό περίπατο. Ακριβώς δίπλα στην προκυμαία βρίσκεται η Piazza Cavour, η κεντρική πλατεία, με όμορφα καφέ και εστιατόρια. Συνεχίζουμε στα πλακόστρωτα σοκάκια και τις πλατείες της παλιάς πόλης. Θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό Duomo που είναι γνωστός για τις διαφορετικές αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες (μπαρόκ, γοτθικά και αναγεννησιακά στοιχεία) που ενσωματώνει. Είναι διακοσμημένος εξωτερικά με μοναδικά γλυπτά και αγάλματα. Στον ελεύθερο χρόνο σας, σας προτείνουμε προαιρετική μίνι κρουαζιέρα με τουριστικό σκάφος στην λίμνη του Κόμο για να απολαύσετε τη μοναδική θέα των Άλπεων και τις επαύλεις που είναι χτισμένες πάνω στην λίμνη. Συνεχίζουμε για το Λουγκάνο, μια μαγική πόλη χτισμένη στην ομώνυμη λίμνη. Η φυσική ομορφιά, η ελκυστική παλιά πόλη, τα γραφικά δρομάκια, οι πλατείες αλλά και ο πολιτισμός που κατακλύζει την πόλη θα σας γοητεύσουν. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και θα επιστρέψουμε στο Μιλάνο το απόγευμα.

4η ΗΜΕΡΑ:  ΜΙΛΑΝΟ

Πρωινή ξενάγηση στο Μιλάνο. Στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Μιλάνου θα δούμε: τον επιβλητικό καθεδρικό ναό Ντουόμο – τον μεγαλύτερο ναό γοτθικού ρυθμού, ο οποίος χρειάστηκε περισσότερα από 400 χρόνια για να ολοκληρωθεί. Συνεχίζουμε για την Γκαλερία Βιττόριο Εμμανουέλε. Εδώ η ιταλική κομψότητα υψηλού επιπέδου συμβάδισε με την βιομηχανική εποχή σε εκπληκτικά θαύματα της μηχανικής όπως αυτή η 4ώροφη στοά με τα εμπορικά καταστήματα που κορυφώνεται με μια επιβλητική οροφή-θόλο από ατσάλι και γυαλί. Πρόκειται για ένα αριστούργημα της ‘μπελ-επόκ’ με πολυτελή καταστήματα, γραφεία, εστιατόρια, καφέ και καταστήματα. Διασχίζοντας τη στοά θα φθάσουμε στη Πιάτσα ντέλα Σκάλα και θα αντικρύσουμε μια από τις πιο ονομαστές όπερες του κόσμου – τη Σκάλα του Μιλάνο. Διαθέτει μια τεράστια σκηνή και την αίθουσα των ακροάσεων χωρητικότητας 2.800 θεατών – τη μεγαλύτερη στην Ευρώπη. Ελεύθερος ο υπόλοιπος χρόνος της ημέρας σας.

5η ΗΜΕΡΑ:  ΜΙΛΑΝΟ – ΓΕΝΕΥΗ – ΑΝΝΕΣΥ   

Πρωινή αναχώρηση μέσω Αόστα – Σαμονί – Τούνελ Μοντ Μπλαν για τη Γενεύη, που έχει διατηρήσει την αρχιτεκτονική της παράδοση, με τα περισσότερα κτίρια να χρονολογούνται από το 17ο και 18ο αιώνα και να δημιουργούν μοναδική ατμόσφαιρα παλιάς εποχής, με το τεράστιο σιντριβάνι, που ονομάζεται Jet d’Eau και πετάει το νερό σε ύψος 150 μέτρων. Στις όχθες της λίμνης, που με τον ερχομό της άνοιξης και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού σφύζουν από ζωή, με μικρούς και μεγάλους να βολτάρουν και να χαλαρώνουν, συγκεντρώνονται επίσης τα πλέον μοδάτα εστιατόρια και ξενοδοχεία της πόλης, πλάι σε πανέμορφα πάρκα και ζώνες περιπάτου. Σκαρφαλωμένη, στην αριστερή όχθη του Ροδανού, βρίσκεται η Παλιά Πόλη της Γενεύης, με τον καθεδρικό και το δημαρχείο της. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας στις γαλλικές Άλπεις και σε υψόμετρο μόλις 450 μέτρων, υπάρχει μια λίμνη, η πιο καθαρή στην Ευρώπη, στο βόρειο άκρο της οποίας είναι κτισμένη μια από τις πλέον ομορφότερες πόλεις στη Γαλλία και την Ευρώπη, το Αννεσύ. Παράλληλα με όλες τις άλλες φυσικές και τεχνικές ομορφιές αυτής της πόλης, αναπόσπαστο τμήμα της ζωής και της ομορφιάς της πόλης του Αννεσύ είναι αναμφισβήτητα και οι δεκάδες κύκνοι. Τα πανέμορφα αυτά πουλιά αποτελούν όχι μόνο ένα τουριστικό αξιοθέατο της πόλης, των ποταμιών που τη διασχίζουν και της λίμνης της αλλά και τμήμα της προστατευόμενης πανίδας της περιοχής. Ελεύθερος ο υπόλοιπος χρόνος σας να περπατήσετε στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

6η ΗΜΕΡΑ:  ΑΝΝΕΣΥ (ΒΕΡΝΗ & ΛΩΖΑΝΝΗ)  

Στη σημερινή μας περιήγηση θα γνωρίσουμε τη πρωτεύουσα Βέρνη και τη Λωζάννη. Η πρωτεύουσα της Ελβετίας είναι ατμοσφαιρική και μεσαιωνική, χτισμένη στη καμπή του ποταμού Ααρ με φόντο τις Άλπεις. Θα γνωρίσουμε το κτίριο του Κοινοβουλίου, τον Πύργο του Ιστορικού Ρολογιού, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό, θα δούμε τις αρκούδες από όπου η πόλη πήρε το όνομα της και Θα περπατήσουμε στα πεζοδρομημένα τμήματα με τα Μεσαιωνικά κτίρια. Επόμενος σταθμός μας είναι η Λωζάννη, στο βορειότερο άκρο της λίμνης Λεμάν. Είναι μια γραφική πόλη χτισμένη αμφιθεατρικά σε τρεις λόφους από την όχθη της λίμνης. Εδώ έχουν την έδρα τους το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Επιστροφή στο Αννεσύ το απόγευμα.

7η ΗΜΕΡΑ:  ΑΝΝΕΣΥ – ΤΟΡΙΝΟ    

Αποχαιρετάμε σήμερα το Αννεσύ και αναχωρούμε μέσω των Γαλλικών Άλπεων για το Τορίνο. Σπουδαία πόλη της Βόρειας Ιταλίας, στους πρόποδες των ‘Αλπεων με ένα μεγάλο μέρος της να βρέχεται από τον ποταμό Πάδο και οι πολλές μεγάλες πέτρινες γέφυρες, είναι τα στοιχεία που προσδίδουν στην πόλη ένα ξεχωριστό χρώμα και γραφικότητα. Στον Καθεδρικό ναό θα δούμε τη φημισμένη Ιερά Σινδόνη, ένα από τα πιο σημαντικά και ταυτόχρονα από τα πιο αμφισβητούμενα κειμήλια της Καθολικής πίστης. Στον ελεύθερο χρόνο έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το Αιγυπτιακό μουσείο του Τορίνο, το τρίτο μεγαλύτερο και σημαντικότερο μουσείο του κόσμου για την αρχαία Αίγυπτο, μετά από εκείνα της Βρετανίας και του Καΐρου. Φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες συλλογές αρχαίων αιγυπτιακών αρχαιοτήτων με περισσότερα από 30.000 αντικείμενα (σαρκοφάγους, παπύρους τοιχογραφίες κ.λ.π.). Επίσης πολύ σημαντικό είναι και το Μουσείο Κινηματογράφου Fellini, Rosselini Visconti, Antonioni, με σπάνια συλλεκτικά εκθέματα. 

8η ΗΜΕΡΑ:  ΤΟΡΙΝΟ – ΑΝΚΟΝΑ 

Πρωινή αναχώρηση για την Ανκόνα, άφιξη και επιβίβαση νωρίς το μεσημέρι στο πλοίο που θα μας φέρει στην Πάτρα.

9η ΗΜΕΡΑ:  ΠΑΤΡΑ

Άφιξη στην Πάτρα το μεσημέρι.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ:

Σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο Σε Μονόκλινο δωμάτιο
850 € ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* στο Μιλάνο με ημιδιατροφή (3 διανυκτερεύσεις)
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* ή 3* Superior στο Αννεσύ με ημιδιατροφή (2 διανυκτερεύσεις)
 • Διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* στο Τορίνο με ημιδιατροφή (1 διανυκτέρευση)
 • Εισιτήρια πλοίου Πάτρα – Ανκόνα – Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με W.C (AB4)
 • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Ξεναγήσεις / περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αρχηγός – συνοδός
 • Δημοτικοί φόροι διαμονής
 • Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα που πρέπει να έχετε μαζί σας στο ταξίδι σας: Ταυτότητα με λατινικούς χαρακτήρες ή διαβατήριο 
 • Στη τιμή δεν συμπεριλαμβάνονται: οι είσοδοι σε μουσεία, τα ποτά στα προσφερόμενα δείπνα, εισιτήρια πλοιαρίων / τελεφερίκ, αχθοφορικά, οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές χωρίς να γίνει καμία παράλειψη στις επισκέψεις – ξεναγήσεις. Ενδέχεται να εκτελεστεί και αντίστροφα.
 • Οι περιηγήσεις – ξεναγήσεις σε όλα τα ιστορικά κέντρο των πόλεων πραγματοποιούνται με τα πόδια.
 • Tα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με προσθήκη 3ου κρεβατιού
 • Προκαταβολή για κράτηση θέσης: 350 € και φωτοτυπία της ταυτότητας και στις 2 όψεις ή του διαβατηρίου στη σελίδα της φωτογραφίας
 • H εξόφληση θα πρέπει να γίνει 6 ημέρες πριν την αναχώρηση
 • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεστε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 18 – 11 ημέρες παρακρατείτε η προκαταβολή, σε διάστημα από 10 – 5 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 5 ημέρες έως την ημέρα της αναχώρησης ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής 
 • Επιβαρύνσεις καμπινών κατά άτομο (μετάβαση και επιστροφή):

Σε 2κλινη εξωτερική (Α2): 85 €                    Σε 2κλινη εσωτερική (ΑΒ2): 65 €

Σε 3κλινη εξωτερική (Α3): 55 €                    Σε 3κλινη εσωτερική (ΑΒ3): 45 €

Σε 4κλινη εξωτερική (Α4): 30 €


Comments are Closed

© 2019: Margelis Tours | ΜΗΤΕ: 0414 Ε60000044101