Βενετσιάνικο Καρναβάλι στη ΖΑΚΥΝΘΟ

Το Ζακυνθινό καρναβάλι αριθμεί πέντε αιώνες ιστορικής πορείας και δόξας μέσα από τους φημισμένους χορούς, τις ομιλίες, τις μασκαράτες, τα φεστίνια κ. α. Γενάρχης του ο βενετσιάνος προβλεπτής, Πέτρος Φώσκολος. Διοικητής του νησιού μας επί Ενετοκρατίας, όπου αναπολώντας το περίφημο καρναβάλι της πατρίδας του καθιερώνει το 1490 το πνεύμα και το ύφος του βενετσιάνικου καρναβαλιού. Πραγματοποιεί στο Παλάτσο του, στο Κάστρο, τις πρώτες καρναβαλικές εκδηλώσεις που άφησαν εποχή και σηματοδοτήθηκαν από την εμφάνιση και καθιέρωση της “Μορέττας”. Ακολούθησαν μεγαλοπρεπή γλέντια με μεγάλη συμμετοχή, ακόμη και από τις τάξεις των κληρικών. Από το 1840 και μετά τα καρναβαλικά δρώμενα προσαρμόζονται στα δεδομένα της εποχής, περνώντας στην όπερα και την σερενάδα.

3 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 09/03/19 – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: 11/03/19

1η ΗΜΕΡΑ (Σάββατο 09/03): ΠΑΤΡΑ – ΖΑΚΥΝΘΟΣ 

Συγκέντρωση των εκδρομέων στην πλατεία Τριών Συμμάχων (στην Όθωνος Αμαλίας) και στις 10:30 αναχώρηση για την Κυλλήνη, επιβίβαση στο F/B για τη Ζάκυνθο. Άφιξη το μεσημέρι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τις  αποκριάτικες εκδηλώσεις και το Βενετσιάνικο γάμο. Πρόκειται για μία λαογραφική, εθιμοτυπική παράσταση, ένα δρώμενο που προκαλεί τη φαντασία μας και μας μεταφέρει στο 16ο αιώνα, ένα γάμο ευγενών Ζακυνθινών σε μία εποχή σημαντική για τον τόπο μας αφού σημάδεψε το νησί μας ιστορικά και πολιτικά. Η μεγαλειώδης πομπή του Βενετσιάνικου γάμου διασχίζει το ιστορικό κέντρο της πόλης και καταλήγει στην πλατεία του Αγίου Μάρκου όπου και θα τελεσθεί ο γάμος παρουσία Νοδάρου (συμβολαιογράφος). Θα ακολουθήσουν γαμήλια κεράσματα, όπως ζαχαρόκουκα (κουφέτα), ορτζάδες (σουμάδα) και πάντολες (παντεσπάνι). Την πομπή πλαισιώνουν οι προσκεκλημένοι, οι οποίοι φορούν αντίγραφα στολών του 16ου αιώνα. 

2η ΗΜΕΡΑ (Κυριακή 10/03): ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Στη γνωριμία μας με το νησί, αντικρίζουμε την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου – προστάτη του νησιού με το επιβλητικό κωδωνοστάσιο που είναι και το ψηλότερο της πόλης. Περνώντας το παραλιακό δρόμο Στράντα Μαρίνα θα δούμε τις πλατείες του Σολωμού και του Αγίου Μάρκου. Εδώ βρίσκονται η Δημόσια Βιβλιοθήκη, τα κτίρια του Βυζαντινού Μουσείου, του Πνευματικού Κέντρου, το μουσείο του Σολωμού, ο μητροπολιτικός ναός του Αγίου Νικολάου και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου όπου εφημέρευσε ο πολιούχος της Ζακύνθου Άγιος Διονύσιος. Το μεσημέρι ελεύθερος χρόνος. Το μεσημέρι θα παρακολουθήσουμε τη παρέλαση του Ζακυνθινού Καρναβαλιού και διάφορα άλλα δρώμενα.

3η ΗΜΕΡΑ (Καθαρά Δευτέρα 11/03): ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΠΑΤΡΑ

Το πρωί θα επισκεφθούμε το λόφο Στράνη, όπου ο Διονύσιος Σολωμός εμπνεύσθηκε τον «Ύμνο στην Ελευθερία», το Κάστρο Μπόχαλη, το γραφικό προάστιο σε ύψωμα πάνω από τη πόλη με μαγευτική θέα και την εκκλησία της Χρυσοπηγής. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την Έξω Χώρα, το παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Λέοντα, την εκκλησία της Αγίας Μαύρας και το Μαχαιράδο – από τα πιο παλιά κεφαλοχώρια του νησιού με παραδοσιακό χρώμα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Αναφωνήτριας, όπου μόνασε ο πολιούχος της Ζακύνθου Άγιος Διονύσιος. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και το απόγευμα θα επιβιβασθούμε στο F/B για τη Κυλλήνη. Άφιξη στη Κυλλήνη και αναχώρηση για Πάτρα όπου θα φθάσουμε το βράδυ.

*Το αναλυτικό πρόγραμμα των καρναβαλικών εκδηλώσεων και δρώμενων θα ανακοινωθεί 20 ημέρες πριν την αναχώρηση,

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

  Σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο Σε Μονόκλινο δωμάτιο
Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 10/02 με προκαταβολή 128 € 175 €
Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 11/02 138 € 185 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Διαμονή στο ξενοδοχείο VARRES 3* Superior στο Μπόχαλη (2 χλμ. από τη πόλη) με πρωινό σε μπουφέ
 • Εισιτήρια F/B Κυλλήνη – Ζάκυνθος – Κυλλήνη
 • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αρχηγός – συνοδός

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Προκαταβολή για κράτηση θέσης: 60 €. Η εξόφληση θα πρέπει να γίνει έως 3 ημέρες πριν την αναχώρηση
 • Δεν περιλαμβάνονται: ο φόρος διαμονής, είσοδοι σε μουσεία, επισκεπτόμενους χώρους, οτιδήποτε αναγράφεται ως προαιρετικό ή οτιδήποτε ρητά δεν αναγράφεται
 • To πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να τροποποιηθεί η σειρά των επισκέψεων.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ

 • Οι θέσεις δηλώνονται με σειρά προτεραιότητας και δεν αλλάζουν
 • Τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται στις 14:00 το μεσημέρι και παραδίδονται στις 12:00 το μεσημέρι. Στα τρίκλινα δωμάτια στα ξενοδοχεία, το 3ο κρεβάτι είναι πρόσθετο. 
 • Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει τις ώρες ή τη σειρά των επισκέψεων για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων
 • Η εταιρία MARGELIS ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων κι οποιασδήποτε συνέπειας από εγκληματική ή αξιόποινη πράξη
 • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεσθε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 21 – 11 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής παρακρατείται η προκαταβολή, σε διάστημα από 10 – 3 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 2 ημέρες έως την αναχώρηση ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής. 
 • Σε περίπτωση που χρειασθεί να παραταθεί η εκδρομή λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων προγραμματισμένων δρομολογίων, δυσμενών καιρικών συνθηκών, απεργιών, πραξικοπημάτων, πυρκαγιών, σεισμών, πλημμύρων, οποιοδήποτε άλλων αναγκών ή κατάσταση ανωτέρας βίας, τα επιπλέον έξοδα διαμονής και μεταφοράς επιβαρύνουν τους εκδρομείς. 

Comments are Closed

© 2019: Margelis Tours | ΜΗΤΕ: 0414 Ε60000044101