Βενετσιάνικο Καρναβάλι στην ΚΕΡΚΥΡΑ & Καθαρά Δευτέρα στη ΠΡΕΒΕΖΑ

Κόμισσες, κόντες, κυρίες των τιμών, αυλικοί, τυμπανιστές και όλο το βενετσιάνικο μπαρόκ, πρόκειται να αναβιώσει τις ημέρες της Απόκριας στην Κέρκυρα, μεταμφιέζοντας τη σε μια μικρή κοσμική Βενετία του 18ου αιώνα. Τα καρναβαλικά έθιμα οι Κερκυραίοι τα υιοθέτησαν από τους Βενετσιάνους κατά την μακραίωνη παραμονή τους στο νησί.  Με τη πάροδο των ετών το κερκυραϊκό καρναβάλι ντύθηκε και με ρούχα της κερκυραϊκής ιστορίας από τον Μπαρμπαρόσα και τον Ταρτούφο στον Δον Μπαζίλιο, τον Κάτωνα κ.α.

3 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 09/03/19 – ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ: 11/03/18

1η ΗΜΕΡΑ (Σάββατο 09/03): ΠΑΤΡΑ – ΚΕΡΚΥΡΑ 

Συγκέντρωση των εκδρομέων στην πλατεία Τριών Συμμάχων (στην Όθωνος Αμαλίας) στις 07:00 αναχώρηση μέσω της Ιονίας Οδού – Καστροσυκιάς  για την Ηγουμενίτσα, επιβίβαση στο F/B για την Κέρκυρα. Άφιξη στη Κέρκυρα και μετάβαση στο ιστορικό κέντρο της πόλης που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Θα δούμε την πλατεία Σπιανάδα, το Λιστόν, το ανάκτορο Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, τη Duomo, το Δημαρχείο, την Ιόνιο Βουλή, το παλαιό Φρούριο και την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα (πολιούχου του νησιού). Η βενετσιάνικη αποκριάτικη ατμόσφαιρα είναι ήδη έντονη στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Το μεσημέρι τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα μεταβούμε στην Σπιανάδα, τη κεντρική πλατεία της πόλης της Κέρκυρας. Περπατήστε στα βενετσιάνικα καντούνια, στο Λιστόν (τη πολυφωτογραφημένη στοά με τα φανάρια), το Δημαρχείο, το παλιό Φρούριο και νιώστε αυτή την αίσθηση αρχοντιάς που σας προσφέρει η πόλη της Κέρκυρας.

2η ΗΜΕΡΑ (Κυριακή 10/03): ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην πρωινή μας περιήγηση θα επισκεφθούμε το Νέο Μουσείο Καποδίστρια με ξεναγό του μουσείου. Η επίσκεψη στο Μουσείο προσφέρει ένα ταξίδι στην Ιστορία της Κέρκυρας, της Ευρώπης και της νεότερης Ελλάδας. Ο Ιωάννης Καποδίστριας, Κερκυραίος αριστοκράτης, ευρωπαίος διπλωμάτης, και πρώτος Κυβερνήτης του ελληνικού κράτους, έχει χαράξει με τη ζωή του την πορεία αυτού του ταξιδιού. Στη νέα Μόνιμη Έκθεση θα δούμε προσωπικά αντικείμενα και ενθύμια του Ιωάννη Καποδίστρια από την πολιτική σταδιοδρομία του, όσο και έπιπλα και έργα τέχνης της οικογένειάς του. Η έκθεση εμπλουτίζεται και με ψηφιακά μέσα τα οποία αναδεικνύουν τη ζωή, την παρακαταθήκη και το πολυσχιδές έργο του μεγάλου αυτού πολιτικού. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο κέντρο όπου στις 12:00 κάθε χρόνο πραγματοποιείται η Παρέλαση με βενετσιάνικα κοστούμια εποχής στο κέντρο της πόλης από το Λύκειο Ελληνίδων και χοροί εποχής στην πλατεία Ανουντσιάτα. Ακολουθεί στις 14:30 «Η ΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΙΟΡ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ». Τον Καρνάβαλο συνοδεύουν η κουστωδία του, όλες οι σχολές χορού της Κέρκυρας με τα εντυπωσιακά χορευτικά τους και πολλοί καρναβαλιστές. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθερο.

3η ΗΜΕΡΑ (Καθαρά Δευτέρα 11/03): ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΡΕΒΕΖΑ – ΠΑΤΡΑ

Πρωινή αναχώρηση για το λιμάνι όπου θα επιβιβασθούμε στο F/B που θα μας φέρει στην Ηγουμενίτσα. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την Πρέβεζα. Με πολύ χορό, μουσική και εκλεκτά παραδοσιακά εδέσματα  θα γιορτάσει η Πρέβεζα την Καθαρά Δευτέρα, τηρώντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων. Στην πόλη της Πρέβεζας – όπως κάθε χρόνο – σύλλογοι και φορείς με πολύ μουσική θα αποχαιρετήσουν τις Απόκριες και θα υποδεχτούν τη Σαρακοστή  καθώς μουσικά σχήματα θα παίζουν σε διάφορα σημεία όπως στο Σαϊτάν Παζάρ, στην πλατεία Αγάπης και στην κεντρική αγορά της πόλης . Ελεύθερος χρόνος και το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Πάτρα με ενδιάμεση στάση. Άφιξη στη Πάτρα το βράδυ.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

  Σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο Σε Μονόκλινο δωμάτιο
Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 28/02 με προκαταβολή 128 € 175 €
Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 01/03 138 € 185 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Διαμονή στο ξενοδοχείο MAGNA GRAECIA 4* με ημιδιατροφή !
 • Εισιτήρια F/BΗγουμενίτσας – Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας
 • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αρχηγός – συνοδός

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

 • Προκαταβολή για κράτηση θέσης: 60 €. Η εξόφληση θα πρέπει να γίνει έως 3 ημέρες πριν την αναχώρηση
 • Δεν περιλαμβάνονται: ο φόρος διαμονής, είσοδοι σε μουσεία, επισκεπτόμενους χώρους, οτιδήποτε αναγράφεται ως προαιρετικό ή οτιδήποτε ρητά δεν αναγράφεται
 • To πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να τροποποιηθεί η σειρά των επισκέψεων.
 •  

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ

 • Οι θέσεις δηλώνονται με σειρά προτεραιότητας και δεν αλλάζουν
 • Τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται στις 14:00 το μεσημέρι και παραδίδονται στις 12:00 το μεσημέρι. Στα τρίκλινα δωμάτια στα ξενοδοχεία, το 3ο κρεβάτι είναι πρόσθετο. 
 • Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει τις ώρες ή τη σειρά των επισκέψεων για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων
 • Η εταιρία MARGELIS ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων κι οποιασδήποτε συνέπειας από εγκληματική ή αξιόποινη πράξη
 • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεσθε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 21 – 11 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής παρακρατείται η προκαταβολή, σε διάστημα από 10 – 3 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 2 ημέρες έως την αναχώρηση ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής. 
 • Σε περίπτωση που χρειασθεί να παραταθεί η εκδρομή λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων προγραμματισμένων δρομολογίων, δυσμενών καιρικών συνθηκών, απεργιών, πραξικοπημάτων, πυρκαγιών, σεισμών, πλημμύρων, οποιοδήποτε άλλων αναγκών ή κατάσταση ανωτέρας βίας, τα επιπλέον έξοδα διαμονής και μεταφοράς επιβαρύνουν τους εκδρομείς. 

Comments are Closed

© 2019: Margelis Tours | ΜΗΤΕ: 0414 Ε60000044101